Wethouder Axel Boomgaars in de finale beste jonge bestuurder

16 januari 2023

Wethouder Axel Boomgaars is genomineerd voor beste jonge bestuurder van Nederland in de categorie jonger dan 40 jaar. Boomgaars wordt volgens het juryrapport gezien als een enthousiaste en toegankelijke wethouder met verstand van zaken.

Hij heeft vanaf dag één een grote inzet en betrokkenheid laten zien, wat maakt dat hij in korte tijd middenin de stad staat en vertrouwen wint. Stemmers waarderen zijn gevoel voor humor, deskundigheid en eerlijkheid. Hij wordt beschreven als een goede debater die begrijpelijke taal spreekt. ‘Een aanwinst voor de stad’, aldus een stemmer.’ 

Selectie en onderzoek

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Circa 1.400 lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten aan het einde van het jaar de selectie. Zij beantwoordden vragen als: Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Vereerd

‘Ik voel me enorm vereerd dat ik genomineerd ben. In juni ben ik aan de slag gegaan als wethouder in de gemeente Hoorn. Hier is het al gelukt 1.5 miljoen vrij te spelen aan extra ondersteuning voor mensen met een bescheiden inkomen. Ook zijn we via de Poort van Hoorn hard aan het werk om betaalbare woningen toe te voegen. Ook probeer ik vanuit mijn portefeuille cultuur die sector weer een boost te geven na de coronajaren.' Via www.bestebestuurder.nl kan het publiek een stem uitbrengen op de kandidaten.