Win een nieuwe tuininrichting

7 mei 2018

Ligt uw voortuin nog vol met tegels, maar wilt u deze klaarmaken voor de toekomst? Maak dan een foto van uw tuin en stuur deze op via veiligschoonvoldoende.nl


U maakt de aankomende weken dan kans op een gratis verbouwing van uw tuin, zodat uw tuin straks klaar is voor de toekomst.

Klimaatverandering 

Wateroverlast, droogte, hitte; de komende jaren moet alles gedaan worden om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Ook u kunt helpen door u tuin klaar te maken voor de toekomst. Stuur een foto in van uw niet-watervriendelijke tuin en wie weet bent u straks de winnaar van een groene, koele en watervriendelijke voortuin. Wilt u meedoen aan deze wedstrijd? Ga dan naar veiligschoonvoldoende.nl of ga naar facebook.com/waterschapHHNK.

Ambassadeur Helga van Leur

Weervrouw Helga van Leur is ambassadeur van de campagne 'Is jouw tuin al klaar voor de toekomst?' van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij weet als geen ander wat de gevolgen van een veranderend klimaat kunnen zijn. "Door je tuin groener en watervriendelijker te maken, kun je de periodes van droogte en extreme buien beter opvangen. Het hoogheemraadschap kan dat niet alleen. Zo’n veertig procent van de stedelijke oppervlakte is namelijk in bezit van particulieren.’

Tips

Zoekt u tips voor het aanpassen van uw tuin? Kijk dan op de website veiligschoonvoldoende.nl. Daar leest u ook meer over de voordelen van een watervriendelijke tuin. Meer groen in de tuin is bijvoorbeeld gunstig voor vlinders, vogels en bijen. En ook het riool wordt ontlast.