Zelfbouwkavels in de Bangert en Oosterpolder in de verkoop

10 mei 2019

De verkoop van 10 zelfbouwkavels in de Bangert en Oosterpolder is gestart. De kavelpaspoorten en het inschrijfformulier staan online. Inschrijven voor een kavel kan tot maandag 24 juni 2019 12.00 uur.

De Weiden

De vrije kavels liggen aan de Kieftslootweid. De straat is onderdeel van de eerste ontwikkellocatie van fase 5, De Weiden. De Weiden krijgt een streekeigen en intiem karakter. In de wijk komen de watergangen uit het oorspronkelijke landschap terug, waarvan de Kieftsloot er een is. De wijk heeft verder een dorpse opzet met veel groen en zicht op de molen ‘De Krijgsman’.

Duurzame woningen krijgen voorrang

Duurzaamheid krijgt binnen De Weiden vorm door klimaat-adaptieve maatregelen en energie-neutrale woningen. Gemeente Hoorn stimuleert geïnteresseerden om de kavels zo duurzaam mogelijk te bouwen. Op het inschrijfformulier staan manieren waarop de woning duurzamer wordt. Het inschrijfformulier is gekoppeld aan een puntensysteem. Hoe beter de duurzaamheidsmaatregelen zijn die u treft, hoe meer punten u krijgt. Leiden uw keuzes tot de meeste punten en dus meest duurzame woning? Dan krijgt u voorrang op de koop van de kavel.

Informatie en inschrijven

Meer informatie over de kavels en het inschrijfproces vindt u op de speciale pagina Kavels vrije sector