Zo werken de wijkteams van 1.Hoorn

12 april 2019

Heeft u zorg en ondersteuning nodig? Of heeft u een zorgvraag, maar geen antwoord? Komt u er met uw eigen omgeving niet uit om ondersteuning te organiseren? Dan kunt u terecht bij de wijkteams van 1.Hoorn in uw wijk.

De medewerkers van 1.Hoorn zijn deskundig en denken met u mee over de mogelijkheden; dichtbij als het kan en met professionele hulp als het nodig is.

Wat is 1.Hoorn?

De teams van 1.Hoorn bestaan uit medewerkers van diverse zorgorganisaties. Zij werken onder de regie van de gemeente onder de naam 1.Hoorn. U kunt met al uw zorgvragen terecht op één punt. Zoals over:

  • Opvoeding en opgroeien
  • Wonen en samenleven
  • Geldzaken en dingen regelen
  • Zorg en hulpmiddelen
  • (vrijwilligers-) werk en activiteiten in de buurt

Samen ondersteuning vinden

De medewerkers zijn voor u een luisterend oor. Zij helpen u daarnaast op weg om zelf een oplossing te vinden, door het inzetten van mensen uit uw directe omgeving of andere vrijwilligers. Wist u bijvoorbeeld dat er in Hoorn en omgeving ook veel vrijwilligers en organisaties actief zijn waar u terecht kunt voor ondersteuning, bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, klusjes in huis, vervoer en gezellige activiteiten? Als u meer hulp nodig heeft, zorgen zij voor professionele ondersteuning op maat. U krijgt hierbij één contactpersoon. Stap voor stap werken we samen aan een oplossing voor nu en in de toekomst.

Inloopspreekuren

Een vraag stellen of uw zorg over iemand anders uiten? Bel of kom langs tijdens een van de inloopspreekuren van 1.Hoorn. Elke dag van de week is er een spreekuur waar u terecht kunt. Of neem contact met ons op via 0229 25 22 00. Meer informatie vindt u op de pagina Inloopspreekuren

Vindt u het moeilijk om hulp aan te vragen?

Of wilt u graag dat er iemand aanwezig is bij de gesprekken met 1.Hoorn? U kunt dan gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Ook deze informatie vindt u op de pagina Cliëntondersteuning.

Meteen zorg aanvragen?

Wilt u als meteen zorg of ondersteuning aanvragen? Vul dan het aanmeldformulier in.