Zomerpret voor kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben

24 juli 2020

Een zomer vol pret voor kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben met het Zomerpret-pakket. Voor deze kinderen organiseert de gemeente in samenwerking met Warenhuis Hoorn een actie.

Na aanmelding ontvangen de kinderen een online tegoedbon voor een Zomerpret-pakket ter waarde van € 32,50. Het Zomerpret-pakket bestellen zij en/of de ouders/verzorgers op de website van Warenhuis Hoorn.

Het aanbod is specifiek voor kinderen samengesteld door de winkeliers binnen het Warenhuis van Hoorn. Denk bijvoorbeeld aan een leuk dagje uit of vermaak met vriendjes of ouders, zoals bowlen of een gezelligheidsspel.

Kholoud Al Mobayed, wethouder armoedebestrijding: ‘Alle kinderen in Hoorn, Blokker en Zwaag moeten kunnen genieten van de zomer. Helemaal in deze tijd van de coronacrisis. Ontspanning en plezier maken is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom bieden we, in samenwerking met Warenhuis Hoorn, dit jaar een Zomerpret-pakket aan. Hiermee gaan de kinderen een leuk dagje uit met het gezin, of spelplezier met vriendjes en vriendinnetjes tegemoet. Even ontspannen en weer opladen voor het nieuwe schooljaar.’

Aanmelden

Aanmelden voor de actie kan via het aanmeldformulier op www.hoorn.nl/zomerpret. Na het invullen van het formulier ziet de aanvrager de bevestiging op het scherm. Vanaf begin augustus worden de eerste online tegoedbonnen verzonden door het Warenhuis Hoorn en staat het aanbod op de website van Warenhuis Hoorn. Kinderen kunnen dan met hun tegoedbon een Zomerpret-pakket bestellen en afhalen. Geen computer of internet thuis? U kunt in het wijkcentrum of de bibliotheek terecht voor internet. Komt u er niet uit? Bel de gemeente via 0229 25 22 00, de medewerkers helpen graag.  

Voorwaarden

  • Het inkomen van de ouder(s) is niet hoger dan 125% van de bijstandsnorm. Hieronder vallen kinderen uit gezinnen uit Hoorn, Blokker en Zwaag die bekend zijn bij WerkSaam Westfriesland, Stichting Leergeld, de Voedselbank, de Kinderkledingbank of die in een schuldregeling zitten. Dat betekent concreet een inkomen van € 1.642 per maand voor een alleenstaande ouder en € 1.824 per maand voor samenwonenden/echtpaar. Met een maximaal vermogen van € 12.450 voor alleenstaande ouders en samenwonenden/echtparen.
  • Ook kinderen van ouders die in aanmerking komen voor een Tozo-uitkering komen in aanmerking.
  • Het kind heeft een leeftijd tot 18 jaar en woont in de gemeente Hoorn. Aanvragen worden alleen toegewezen op het adres waarop het kind is ingeschreven.
  • Per kind wordt één code verstrekt.

Geen kermisactie

De afgelopen twee jaar heeft gemeente Hoorn kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, gratis kermismunten gegeven. Het is lang onzeker geweest of de Hoornse kermis dit jaar door kon gaan en welke exploitanten dan aanwezig zijn. De kermismuntenactie vergt maanden van voorbereiding. Het is daarom dit jaar niet mogelijk om de kinderen opnieuw gratis kermismunten te geven. De actie Zomerpret! is dit jaar daarvoor in de plaats gekomen. Door deze actie kunnen de kinderen zich ontspannen en plezier maken. Daarnaast geeft de gemeente een impuls aan de lokale en regionale economie en werkgelegenheid.