IRONMAN Westfriesland

15 juni 2022

In het weekend van 24 tot en met 26 juni 2022 vindt de IRONMAN plaats in Westfriesland. Er staan vijf activiteiten en wedstrijden op het programma, met start en finish in Hoorn.

Deelnemers van de IRONMAN

Naast de drie triatlonwedstrijden, is er op vrijdag een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 16 jaar. Op vrijdagavond start om 21:00 uur de NightRun in de binnenstad. Dit is een 5 km social run zonder wedstrijdelement. Op vrijdag is de Schellinkhouterdijk en het Schelpenstrand afgesloten tussen 15:30 en 21:00 uur.

Afsluitingen op zaterdag 

Het parcours rond de binnenstad is op zaterdag 25 juni van 08:30 uur tot ongeveer 13:30 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Meer informatie over de parcoursen, bereikbaarheid en afsluitingen vindt u op www.westfriesland.bewoners.ironman.nl.

Afsluitingen op zondag

Op zondag 26 juni is het parcours rond de binnenstad van 09:00 uur tot ongeveer 16:00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gebied rond de Karperkuilkade / ABC is op zondag vanaf 07:00 uur afgesloten. Het andere deel van het parcours is op zondag tussen 07.00 tot 10.00 uur afgesloten. De wijk Hoorn Noord is dan bereikbaar via de Tyrasstraat. Wij willen u vragen hier rekening mee te houden. Meer informatie over de parcoursen, bereikbaarheid en afsluitingen vindt u op www.westfriesland.bewoners.ironman.nl.

Meer informatie en meest gestelde vragen

De organisatie doet er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Spoedeisende zorg blijft voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes. Voor vragen over het evenement kunt u contact opnemen met de IRONMAN organisatie via 0229-252300. Of kijk op www.westfriesland.bewoners.ironman.nl. Daar vindt u ook een overzicht van de antwoorden op de meest gestelde vragen.