Parkeervergunning zakelijk

In bepaalde delen van de stad heeft u een vergunning nodig om te parkeren. Voor bedrijven en werknemers zijn er verschillende mogelijkheden.

Voor bedrijven en aannemers

 • Incidentele (tijdelijke) vergunning

  Deze vergunning is bedoeld voor bedrijven die tijdelijk moeten parkeren in een gebied met betaald parkeren of vergunningparkeren. Bijvoorbeeld aannemers. Deze vergunning kan maximaal voor de duur van 1 jaar aangevraagd worden.
 • Bedrijfsvergunning

  Voor bedrijven in de binnenstad, Hoorn-Noord/Venenlaankwartier of Grote Waal is er een bedrijfsvergunning. Deze is alleen geldig op vergunninghoudersplaatsen in de betreffende zone.
 • Voor aanbieders van autodate: autodatevergunning

  Deze vergunning is bedoeld voor aanbieders van autodate. Dat zijn motorvoertuigen die gedeeld worden door meerdere bestuurders. Er zijn hier parkeerplaatsen voor gereserveerd in de vergunninggebieden. Met deze vergunning mag u op die plaatsen parkeren.

Voor werknemers 

 • Werknemersvergunning

  Voor werknemers van bedrijven in de gebieden Hoorn-Noord/Venenlaankwartier of Grote Waal is de vergunning geldig in het betreffende vergunninggebied.
  Voor werknemers van bedrijven in de binnenstad is de vergunning geldig voor het Pelmolenpad, de RAC-locatie en het betaald parkeergedeelte van het Visserseiland.
 • Voor artsen, verpleegkundigen en zorginstellingen: functionele vergunning

  Deze vergunning is bedoeld voor artsen, verloskundigen en zorginstellingen. Deze vergunning is geldig bij betaald parkeren, vergunningparkeren en in de blauwe zones.

Aanvragen, wijzigen of opzeggen van parkeervergunning

Het aanvragen, wijzigen of opzeggen van een vergunning kan online of op het stadhuis. Voor de aanvraag heeft u DigiD of eHerkenning nodig.

Vergunning aanvragen, wijzigen of opzeggen  

Incidentele (tijdelijke) vergunning

Deze vergunning is bedoeld voor bedrijven die tijdelijk moeten parkeren in een gebied met betaald parkeren of vergunningparkeren. Bijvoorbeeld aannemers.

Gebied Centrum

Tijds-eenheden

prijs

per dag

€ 7

per week

€ 28

per maand

€ 98,10

per kwartaal

€ 280,20

per jaar

€ 1.092,90

Gebied Hoorn-Noord/Venenlaankwartier en Grote Waal

Tijds-eenheden

prijs

per dag

€ 3,50

per week

€ 14

per maand

€ 49

per kwartaal

€ 140,10

per jaar

€ 546,50

U kunt ook een aanvraag doen op het stadhuis na het maken van een afspraak.

Afspraak maken  

1. Wat moet ik doen als ik (tijdelijk) een ander kenteken heb?

Als u tijdelijk een andere auto krijgt van de garage geeft u dit kenteken online door aan de gemeente. U mag maximaal 5 keer per jaar een tijdelijkkenteken doorgeven doorgeven. Per keer geldt het tijdelijke kenteken maximaal 7 dagen. Het doorgeven van een tijdelijk kenteken is gratis. Als u een nieuwe auto koopt, moet u de het nieuwe kenteken online doorgeven. 

2. Mag ik met mijn werknemersvergunning ook in de binnenstad parkeren?

Nee, de werknemersvergunning is alleen bedoeld voor werknemers die in het gebied Hoorn-Noord/Venenlaankwartier of Grote Waal werken. U mag dan ook alleen in dat gebied parkeren met uw vergunning. Werknemers in de binnenstad kunnen een vergunning aanvragen voor het Pelmolenpad, RAC-locatie, de Lambert Meliszweg, of het achterste betaalde gedeelte van het Visserseiland.

3. Mag ik met mijn bedrijfsauto buiten de vakken parkeren als ik een klus in de binnenstad heb?

Dat mag alleen als u een ontheffing heeft. Ontheffing voor uw bedrijfsauto vraagt u online aan.

4. Kan ik mijn vergunning (tussentijds) opzeggen?

Ja dat kan.  

5. Waar kan ik parkeren als het Pelmolenpad bezet is vanwege een evenement?

U kunt dan parkeren op het RAC-locatie of het betaald parkeren gedeelte van het Visserseiland.

6. Hoe verleng ik mijn parkeervergunning?

In december ontvangt u een brief of e-mail (afzender parking@hoorn.nl). Zodra u deze heeft ontvangen kunt u uw vergunning online verlengen. Klik op de vergunning die u wilt verlengen en kies voor de optie 'verlengen'. U betaalt meteen met iDeal. Na de betaling is uw vergunning verlengd. Lukt het niet om online te verlengen? Maak dan een afspraak op het stadhuis.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.