Parkeervergunning zakelijk

In bepaalde delen van de stad heeft u een vergunning nodig om te parkeren. Voor bedrijven en werknemers zijn er verschillende mogelijkheden.

Zakelijke vergunningen

 • voor bedrijven en aannemers: tijdelijke vergunning

  Deze vergunning is bedoeld voor bedrijven die tijdelijk moeten parkeren in een gebied met betaald parkeren of vergunningparkeren. Bijvoorbeeld aannemers. Deze vergunning kan maximaal voor de duur van 1 jaar aangevraagd worden.
 • voor bedrijven: bedrijfsvergunning

  Voor bedrijven in de binnenstad, Hoorn-Noord/Venenlaankwartier of Grote Waal is er een bedrijfsvergunning.
 • voor werknemers in de binnenstad: langparkeervergunning

  De langparkeervergunning voor werknemers van bedrijven in de binnenstad. De vergunning is geldig voor het achterste deel van het Pelmolenpad, de RAC-locatie en het betaald parkeergedeelte van het Visserseiland.

 • voor werknemers in andere vergunninggebieden: werknemersvergunning

  Een werknemersvergunning is er voor werknemers van bedrijven in de gebieden Hoorn-Noord/Venenlaankwartier of Grote Waal.

 • voor artsen, verpleegkundigen en zorginstellingen: functionele vergunning

  Deze vergunning is bedoeld voor artsen, verloskundigen en zorginstellingen.

 • voor aanbieders van autodate: autodatevergunning

  Deze vergunning is bedoeld voor aanbieders van autodate. Dat zijn motorvoertuigen die gedeeld worden door meerdere bestuurders. Er zijn hier parkeerplaatsen voor gereserveerd in de vergunninggebieden. Met deze vergunning mag u op die plaatsen parkeren.

Kosten

Tijdelijke vergunning

Deze vergunning is bedoeld voor bedrijven die tijdelijk moeten parkeren in een gebied met betaald parkeren of vergunningparkeren. Bijvoorbeeld aannemers.

Gebied Centrum

  prijs
per dag € 6,62
per week € 26,51
per maand € 92,79
per kwartaal € 265,12
per jaar € 1.033,95

Gebied Hoorn-Noord/Venenlaankwartier en Grote Waal

  prijs
per dag € 3,31
per week € 13,26
per maand € 46,40
per kwartaal € 132,56
per jaar € 516,97

Aanvragen

Tijdelijke (incidentele) vergunning

U kunt een tijdelijke vergunning online aanvragen. U krijgt de vergunning dan een week later. Als u de vergunning eerder nodig heeft, kunt u een afspraak maken in het stadhuis.

Online aanvragen Afspraak maken

Andere vergunningen

De andere vergunningen kunt u aanvragen met het aanvraagformulier (pdf, 628 kB).

Vraag en antwoord

Als u een nieuwe auto koopt, moet u de parkeervergunning overschrijven op het nieuwe kenteken. Dat kost € 12,47. Overschrijven kan in het stadhuis. De oude vergunning levert u daar in. Als u tijdelijk een andere auto krijgt van de garage, kunt u in het stadhuis gratis een vervangende vergunning krijgen voor die periode. Bijvoorbeeld omdat uw auto gerepareerd wordt.

Nee, de werknemersvergunning is alleen bedoeld voor werknemers die in het gebied Hoorn-Noord/Venenlaankwartier of Grote Waal werken. U mag dan ook alleen in dat gebied parkeren met uw vergunning. Werknemers in de binnenstad kunnen een vergunning aanvragen voor het Pelmolenpad, RAC-locatie, of het achterste betaalde gedeelte van het Visserseiland.

Dat mag alleen als u een ontheffing heeft. Ontheffing voor uw bedrijfsauto kunt u met dit formulier aanvragen.

Als u in de binnenstad werkt. Alleen de werkgever kan een parkeervergunning aanvragen voor een werknemer. Dit kan voor parkeerterrein het Pelmolenpad, het Visserseiland (achterste betaalde gedeelte) en de RAC-locatie aan de Johan Messchaertstraat.

Ja dat kan. Kijk op de pagina Parkeervergunning wijzigen of opzeggen voor de informatie.