Verbouwing stadhuis

In de eerste helft van 2024 wordt het vernieuwde en duurzame stadhuis in gebruik genomen. 

Ontwerp

Aan de zijkant naast de hoofdingang, komt een nieuw te bouwen deel. Daarin komen de raadszaal, vergaderruimtes en werkplekken. Architectenbureau BRTArchitecten uit Alkmaar heeft samen met de gemeente het ontwerp gemaakt. 

 

Dienstverlening tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden zijn inwoners welkom in ons tijdelijke pand. Dit is het gebouw van de Rabobank aan de Nieuwe Steen 29. Inwoners zijn welkom op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. 

 Een impressie van het nieuwe deel dat wordt aangebouwd. 

Omdat het stadhuis een oud pand is dat niet meer aan de duurzaamheidseisen en kantooreisen voldoet.

Ja. Duurzaamheid en het hergebruik van materialen zijn erg belangrijk bij de verbouwing van het stadhuis. Het streven is dat het energieneutraal wordt. Het vernieuwde stadhuis maakt geen gebruik van gas en het wordt goed geïsoleerd.

Aannemer Dijkstra Draisma en installateur Lomans zijn de winnaars van de Europese aanbesteding. Beide bedrijven hebben veel ervaring met het bouwen en installeren van duurzame kantoorpanden. Zij voeren het werk uit.

Ja. Het stadhuis is een monumentaal pand en daardoor beschermd. De herkenbare leitjes komen bijvoorbeeld terug op het dak. Naast het stadhuis komt een nieuw deel. Met de Monumenten en Welstandscommissie is afgestemd dat dit uiterlijk past bij het oude pand.

Gebouw C maakt geen onderdeel uit van de renovatie. Dit heeft de gemeenteraad eerder besloten. Dit gebouw wordt tijdens de renovatie gebruikt als tijdelijke werkruimte. Wat er in de toekomst met dit deel gebeurt, is nog niet bekend.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.