Stadsstrand, fietspad en wandelpad langs de kust

De gemeente werkt de komende jaren aan de komst van een groot stadsstrand. Ook komt er een speciaal wandelpad en fietspad. Op die manier ontstaat er een kust waar inwoners en bezoekers nog meer van kunnen genieten. Meer informatie vindt u in het online magazine.

Nieuwste schetsen stadsstrand

De nieuwste schetsen van het stadsstrand geven invulling aan de beleving en uitstraling van het stadsstrand. Bekijk de nieuwe schetsen in het online magazine.

Fietspad en wandelpad bekijken in 3D

Op de nieuwe berm aan de Westerdijk komen een wandelpad en een fietspad langs het water. Deze paden lopen verder over het stadsstrand. Het ontwerp voor de toekomstige Westerdijk kunt u driedimensionaal op uw laptop bekijken en met een VR-bril (Virtual Reality). Kijk voor het driedimensionale ontwerp op de website van The Imagineers.

Hoe kunt u het ontwerp bekijken?

Het beginscherm toont drie keuzes:

  • Kaart
  • Tour 
  • VR (Virtual Reality)

Met een VR-bril kunt u op uw smartphone in Virtual Reality het ontwerp bekijken. (Een VR-bril van een paar euro heeft voldoende kwaliteit om de beelden goed kunnen bekijken). Heeft u geen VR-bril? Kies dan voor Tour.

Kijk voor uitleg over het bekijken van de tour en VR onderaan deze pagina in een aparte tab.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Hoornse kust? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Uitleg Tour via laptop

Op de overzichtsafbeelding ziet u meerdere foto-icoontjes. Als u een van de icoontjes aanklikt, dan zoomt u in op het gebied bij het foto-icoontje. Met de muis kunt u het beeld draaien en rondom om u heen kijken. Links in beeld staat in tekst ‘Huidige situatie’ en ‘Toekomstige situatie’. Door een van de twee aan te klikken kunt u het beeld wisselen van toekomstige naar huidige situatie en andersom.

Uitleg VR met smartphone

Nadat u gekozen heeft voor VR, plaatst u uw smartphone in de VR-bril. U ziet een overzichtsafbeelding met meerdere foto-icoontjes. Als u iets langer kijkt naar een van de icoontjes, dan zoomt u in op het gebied bij het foto-icoontje. Als u zich beweegt en omdraait, dan kunt u het beeld rondom om u heen kijken. Onderin (als u naar uw schoenen kijkt) ziet u een afbeelding van een zeshoek. Als u iets langer kijkt, dan verschijnt de tekst ‘switch variant’ en kunt u het beeld wisselen van huidige naar toekomstige situatie en andersom.