Stadsstrand, fietspad en wandelpad langs de kust

De komende jaren worden de dijken tussen Hoorn en Amsterdam versterkt. In Hoorn maakt de gemeente op de versterkte dijk een groot stadsstrand en een wandelpad en fietspad. Hiermee kan de stad haar prachtige ligging aan het water beter benutten, en maken we een kust waar inwoners en bezoekers nog meer van kunnen genieten.

Hoorn krijgt in de toekomst een een groot stadsstrand.

Stadsstrand

Er komt een groot stadsstrand waar men kan spelen, wandelen, zonnen, sporten, een kop koffie kan drinken bij het strandpaviljoen, of gewoon lekker kan gaan liggen na een duik in het Markermeer. Het strand, zoals op bovenstaande afbeelding te zien is, wordt zo’n 100 meter breed en een kilometer lang. Het strand komt tussen schouwburg Het Park en de Galgenbocht bij de Grote Waal.

Fietspad en wandelpad

Op de nieuwe berm aan de Westerdijk komen een wandelpad en een fietspad langs het water. Deze paden lopen verder over het stadsstrand. De aanleg van het fietspad maakt het mogelijk om langs het water naar Amsterdam te fietsen.

Uitgebreide informatie over dit project

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen van de Hoornse kust? Meld u dan aan voor de e-mailnieuwsbrief via waterfront@hoorn.nl.