Stank of geluidsoverlast

Heeft u last van stank of geluidsoverlast van een bedrijf? Geef dit door aan de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN). Overlast van afvalzakken kunt u doorgeven aan de de gemeente.

Rookoverlast van buren

Ervaart u rookoverlast omdat uw buren een houtkachel gebruiken? Ga dan met elkaar in gesprek. De huidige wetgeving geeft de gemeente weinig mogelijkheden om stookoverlast tegen te gaan. 

(Geluids)overlast van buren

Bij (geluids)overlast van uw buren kunt u contact opnemen met een buurtbemiddelaar, een mediator (een conflictbemiddelaar) of de politie. Kijk voor meer informatie over bemiddeling op de pagina Hulp bij burenoverlast. Het kan zijn dat de geluidsoverlast een technische oorzaak heeft. Als u in een huurwoning woont, kunt u de verhuurder vragen om maatregelen te nemen. Deze kan bijvoorbeeld muren of vloeren beter isoleren.

Overige geluidsoverlast

Kijk voor geluidsoverlast van hangjongeren op de pagina pagina Hangjongeren. Geluidsoverlast van verkeer kunt u via onderstaande knop doorgeven. Ervaart u geluidsoverlast door basisscholen en kinderdagverblijven? En is het geen geluid van spelende kinderen? Ook dat kunt u doorgeven aan de gemeente via onderstaande knop. 

Geluidsoverlast doorgeven

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.