Met bewegen kunt u meer!

Bewegen is belangrijk, ook als u een chronische ziekte heeft. Op vrijdag 16 november is er van 9.30 tot 14.00 uur een inspirerende en informatieve dag in De Kreek in Zwaag waar bewegen en lekker in uw vel zitten centraal staat. Er is speciale aandacht voor mensen met diabetes, overgewicht, COPD, dementie, depressie en hart- en vaatziekten. De dag is bedoeld voor inwoners van Westfriesland met een chronische ziekte, hun mantelzorgers, familie en vrienden.

Informatiemarkt

In de Kreek staan vrijdag 16 november allerlei marktkramen. Bij deze kramen geven deskundigen u graag informatie over: diabetes, overgewicht, COPD, dementie, depressie en hart- en vaatziekten. Daarnaast staan er verschillende sportaanbieders die beweegactiviteiten hebben voor mensen met een chronische ziekte. U kunt op persoonlijk niveau in gesprek met deze deskundigen. Stel vragen over uw mogelijkheden tot bewegen en ontvang tips over leven met uw ziekte.

Ontspan en geniet

Met bewegen kunt u meer draait niet alleen om ziek zijn of meer bewegen. Het is ook belangrijk dat u ontspant en lekker in uw vel zit. Ga gezellig in gesprek met andere deelnemers tijdens de uitgebreide lunch. Of geniet van het live muziekprogramma met liedjes van vroeger en de muzikale theatervoorstelling ‘Op de thee’. Voor wie liever het brein traint, is er ook genoeg te doen. Tot slot kunt u een herinnering aan deze dag vastleggen in een fotohokje.

Mantelzorg bij dementie

Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Into D’mentia laat mantelzorgers onder begeleiding ervaren wat het betekent om dementie te hebben. Met een Virtual Realitybril wordt de beleving van dementie gesimuleerd. Deze ervaring van zo’n 15 minuten helpt u bij het mantelzorgen. Na afloop heeft u nog een nagesprek met een deskundige om uw ervaringen en gevoelens te delen. Voor Into D’mentia is er beperkt plek. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u mantelzorger bent van iemand met dementie. En of u interesse in deze ervaring heeft. Dan nemen we contact met u op.

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 5 euro, inclusief lunch. Wilt u met uw mantelzorger komen, met een familielid of met een vriend of vriendin? Voor deze persoon zijn de kosten ook 5 euro, inclusief lunch.