Triatlon voor senioren

Ook ouderen met een wat mindere conditie kunnen meedoen. De triatlon wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband tussen de gemeente Hoorn, zwem- en recreatiebad De Waterhoorn en de Stichting Sportwandelschool Hoorn.

Twintig baantjes zwemmen

De triatlon begint met het onderdeel zwemmen in zwem- en recreatiebad De Waterhoorn, om 11.30 uur. Na het startsignaal kunnen deelnemers tot 12.00 uur op eigen tempo twintig baantjes zwemmen in het doelgroepenbad met een temperatuur van 31 graden. Bij de baanindeling wordt rekening gehouden met de geoefende en minder geoefende zwemmer. De bodem van het zwembad wordt zo ingesteld dat u bij vermoeidheid verder kunt wandelen. De gevorderde zwemmer kan zijn baantjes in het wedstrijdbad trekken.

Een korte pauze

Na het zwemonderdeel is er een korte pauze. In het wijkcentrum Grote Waal krijgen de deelnemers een kopje koffie of thee. Wijkcentrum Grote Waal bevindt zich op Grote Beer 3. Lunch is niet inbegrepen, die kunt u zelf meenemen.

Twintig kilometer fietsen

Na de lunchpauze kunnen de deelnemers een route van twintig kilometer fietsen. Er is een mooie route uitgestippeld door Westfriesland. De groepen starten vanaf 12.45 uur vanaf Wijkcentrum Grote Waal. Aan het onderdeel fietsen kan iedereen, getraind of ongetraind, deelnemen. U neemt zelf een fiets mee. Dat mag ook een elektrische fiets zijn.

Vijf kilometer wandelen

Na het fietsen volgt weer een korte pauze waarin de deelnemers kopje thee of koffie krijgen. Daarna wordt onder leiding van de sportwandelschool Hoorn Westfriesland gestart met de afsluitende wandeltocht. De deelnemers hebben bij dit onderdeel keuze uit wandelen of nordic walking. De wandeltocht gaat over een route van ongeveer 5 kilometer. Ook hier worden verschillende niveaugroepen gemaakt. De wandeltocht start en finisht bij Wijkcentrum Grote Waal.

Kosten

Meedoen kost 5 euro per deelnemer. Dit is inclusief een kaartje voor het zwembad, een kopje koffie of thee en een deelnemerscertificaat. U kunt zich vrijdag 21 juni vanaf 11.00 uur melden in het restaurant bij zwembad De Waterhoorn, Holenweg 14E. Daar betaalt u op de dag zelf de inschrijfkosten.

Aanmelden

Heeft u zin in een recreatieve en gezellige bewegingsmiddag? Meldt u zich dan voor donderdag 20 juni,12.00 uur aan. Bel naar de gemeente via 0229 25 22 00 en vraag naar Team Sport. Of stuur een e-mail naar teamsport@hoorn.nl