Wandelen met 'Hoorn Beweegt'

Samen bewegen is leuk en gezond. Maar het is niet voor iedereen makkelijk om meer te bewegen. Vanwege lichamelijke problemen of omdat het lastig is om alleen de eerste stap te zetten. Voor u is het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ ontwikkeld. Dit is een wandelprogramma van 20 weken, in groepsverband en onder professionele begeleiding.

Het maakt niet uit wat uw conditie is, of u een ervaren wandelaar bent of een beginner. We nodigen u van harte uit voor deze uitdaging.

Programma

Vanaf half april wandelen we elke week in drie wijken: Grote Waal, Hoorn-Noord en Kersenboogerd. Per wijk zijn er twee vaste wandelmomenten. Zo is er altijd een moment dat het u uitkomt. En in de laatste week van september sluiten we feestelijk af met een wandelvierdaagse. De eerste drie dagen wandelen we in Hoorn en de laatste dag wandelen we samen met deelnemers uit heel Nederland in Amsterdam.

Waar en wanneer

Per wijk hebben we wekelijks twee wandelmomenten, zodat u zelf kunt kiezen wanneer het u uitkomt. Vanaf half april wandelen we elke week in deze wijken en op deze tijden:

Grote Waal Maandag 19.30 - 20.30 uur
  Vrijdag 13.30 - 14.30 uur
Hoorn-Noord Dinsdag 19.30 - 20.30 uur
  Donderdag 11.00 - 12.00 uur
Kersenboogerd Dinsdag 10.00 - 11.00 uur
  Woensdag 10.45 - 11.45 uur

Kosten

Meedoen aan het wandelprogramma kost € 15.

Hiervoor krijgt u 20 trainingen, begeleid door wandeldocenten en zorgprofessionals. Ook kunt u eventueel uw resultaten laten meten voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast kunt u informatiebijeenkomsten bijwonen; over voeding, bewegen, het voorkomen van blessures/voetverzorging en leefstijl.

Deelnemers ontvangen een sportshirt om in te wandelen. Na de training drinkt u gratis een kop koffie of thee, samen met uw wandelgroep. En u ontvangt een trainingsschema om nog meer te wandelen/trainen. Op zaterdag 29 september reizen we met de bus naar de feestelijke afsluiting in Amsterdam.

Inschrijven

Wilt u meedoen met het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt'?

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Samenwerking met zorgpartners

Het Wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ sluit aan bij de Nationale Diabetes Challenge. In Hoorn willen we het wandelprogramma voor meer inwoners toegankelijk maken, niet alleen voor mensen met diabetes. In het wandelprogramma werken we samen met  Bas van de Goor Foundation, Ketenzorg West-Friesland, Sportwandelschool Hoorn, Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn en Huisartsenpraktijk Grote Waal.