Reacties gevraagd op de omgevingsvisie

Van maandag 18 oktober tot en met zondag 28 november 2021 kan iedereen reageren op de concept omgevingsvisie voor Hoorn. Hierin staan de keuzes die we vandaag moeten maken, om ook in de toekomst een sterke, gezonde en levendige stad te zijn.  

Het is nu nog een conceptversie. Alle reacties worden voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt naar verwachting in februari 2022 het besluit over de definitieve versie.

Wat staat er in de omgevingsvisie?

Een omgevingsvisie geeft antwoord op de vraag hoe we willen dat Hoorn er in 2040 uitziet. Het vinden van een goede balans tussen groei van de stad en leefbaarheid staat centraal in de visie. De concept omgevingsvisie vindt u op de website Ruimtelijke plannen. Een samenvatting van de concept visie vindt u in de Omgevingsvisie Hoorn samengevat (pdf, 2 MB).

Wilt u liever een papieren versie lezen?

De concept omgevingsvisie is van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 26 november 2021 in te zien op het stadhuis, Nieuwe Steen 1.

Reageren op de omgevingsvisie

U kunt van maandag 18 oktober tot en met zondag 28 november op verschillende manieren een reactie geven:

  • via het online reactieformulier
  • door het sturen van een e-mail naar toekomsthoorn@hoorn.nl met als onderwerp ‘reactie concept omgevingsvisie’;
  • door het sturen van een brief naar gemeente Hoorn, postbus 603, 1620 AR Hoorn. Schrijf op de envelop: ‘reactie concept omgevingsvisie’.
  • als u liever mondeling een reactie geeft, dan kunt u bellen om een afspraak te maken. Het telefoonnummer is 0229 25 22 00.

Reactieformulier omgevingsvisie

Vragen over de visie? Kom naar een van de inloopmomenten

Heeft u na het lezen van de concept omgevingsvisie vragen over de visie? Of wilt u meer informatie over het geven van een reactie? Er zijn twee inloopmomenten waar iedereen langs kan komen om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de projectleiders van de omgevingsvisie. De inloopmomenten zijn op:

    • Woensdag 3 november van 19.00 tot 21.00 uur.
    • Dinsdag 16 november van 13.00 tot 15.00 uur.

Deze inloopmomenten zijn in de raadzaal van het stadhuis, Nieuwe Steen 1. De ingang van de raadzaal zit aan de achterkant van het stadhuis bij het parkeerterrein.

Bekijk hieronder een video waarin wethouder Arthur Helling toelichting geeft op de Omgevingsvisie.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.