Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Bent u ondernemer/zzp’er, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? En kunt u daardoor noodzakelijke (woon)kosten zoals huur of hypotheek, gas, water en elektriciteit niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. De TONK-regeling is een eenmalige uitkering van minimaal € 1.600 over de periode januari 2021 tot en met juni 2021.

TONK aanvragen

Vul eerst het Aanvraagformulier TONK (pdf, 719 kB) in. Verstuur het ingevulde formulier samen met de gevraagde bewijsstukken via onderstaande knop.

Versturen aanvraagformulier TONK

U krijgt TONK als u in ieder geval:

  • 18 jaar of ouder bent.
  • Minimaal 30% inkomen verliest door de coronamaatregelen.
  • Uw woonkosten niet meer kunt betalen uit het gezinsinkomen. 
  • Ook met een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op uw WW-uitkering, niet voldoende inkomsten heeft om uw woonkosten van te betalen.

Periode dat u de TONK-uitkering krijgt

De uitkering kan voor maximaal 6 maanden aangevraagd worden. Van januari tot en met juni 2021. Voor januari en februari vraagt u het met terugwerkende kracht aan. U vraagt de TONK-uitkering aan voor de maanden dat u de aanvulling op uw inkomen echt nodig heeft. Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van de Rijksoverheid

Kosten waarvoor de TONK-regeling is 

U kunt de kosten vergoed krijgen voor: 

  • de huur.
  • de hypotheek(rente) van uw woning. 
  • elektriciteit, gas en water van uw woning. 

In de gevallen waar de noodzakelijke kosten wel kunnen worden voldaan, maar andere persoonlijke kosten niet wordt maatwerk toegepast. 

Meer informatie over regelingen voor ondernemers

Kijk op de pagina Informatie voor ondernemers.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.