Werkzaamheden en omleidingen turborotonde

Bouwconcern BAM vervangt in opdracht van de gemeente Hoorn de turborotonde op de Provincialeweg door een kruising met verkeerslichten. Ook de rotonde direct aan de oostzijde van de A7 wordt vervangen door een kruising en het aantal rijstroken wordt uitgebreid. Zo vergroten we de doorstroming van de Provincialeweg tussen de A7 en Hoorn centrum en blijft Hoorn goed bereikbaar, ook als de stad groeit.

Op- en afrit A7 volledig afgesloten

Om deze omvangrijke operatie in zo’n kort mogelijke tijd uit te voeren, is de Provincialeweg tussen Keern en de A7 in het weekend van vrijdag 17 september vanaf 20.00 uur tot en met maandag 20 september 5.00 uur volledig afgesloten. Het verkeer vanaf de A7 kan hierdoor niet via afslag Hoorn Centrum (afrit 8) rijden, maar wordt met borden omgeleid via op- en afrit 7 (Avenhorn) of afrit 9 (Hoorn-Noord). Ook de Westfriese Parkweg en Berkhouterweg zijn niet bereikbaar vanaf en naar de Provincialeweg. Dit kan tot een langere reistijd leiden.

Maatregelen tegen drukte op De Weel

Tijdens de weekendafsluiting van 10 tot en met 13 september was het soms behoorlijk druk op De Weel richting de binnenstad. Daarom is er vanaf de tweede weekendafsluiting een extra omleidingsroute namelijk via De Hulk – Westerdijk. Een verkeersregelaar verdeelt het verkeer over beide routes. Ook wordt het verkeer vanaf de A7 geleid naar afslag 9 (Hoorn-Noord). De bussluis Poldermolen in de Grote Waal blijft alleen toegankelijk voor bussen en nood- en hulpdiensten.

Vijf weekendafsluitingen

In totaal zijn er vijf weekendafsluitingen nodig waarbij de Provincialeweg tussen Keern en de A7 is gesloten voor het verkeer. Het weekend van 17 tot en met 20 september is de tweede weekendafsluiting.  Doordeweeks zijn de op- en afritten wel open voor verkeer waardoor het verkeer van en naar de A7 kan rijden. Vanaf 20 september tot 11 oktober zijn de Berkhouterweg en de Westfriese Parkweg gestremd. Mocht er vanwege slechte weersomstandigheden niet gewerkt kunnen worden, dan is het weekend van 15 tot en met 18 oktober een reserveweekend. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed, ruim voor de feestdagen.

Op de hoogte blijven van het project?

Download dan de bouwApp BAM Infra Projecten.

BAM Infra Projecten - Apps op Google Play

‎BAM Infra Projecten in de App Store (apple.com)

Een schets van de verkeerssituatie op de Provincialeweg als de turborotonde vervangen is door door een kruising met verkeerslichten

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.