Werkzaamheden en omleidingen turborotonde

De Provincialeweg tussen de A7 en het Keern is in vijf weken, van begin september tot half oktober 2021, heringericht. De twee rotondes hebben plaatsgemaakt voor kruisingen met verkeerslichten en er zijn extra rijstroken gemaakt en langere invoegstroken. Hiermee vergroten we de doorstroming en blijft Hoorn goed bereikbaar, ook als de stad groeit. De komende weken vinden er nog wat afrondende werkzaamheden plaats, zoals het aanplanten van nieuwe boompjes.

In een korte video nemen we je in vogelvlucht nog een keer mee door het project.

Optimale doorstroming

De twee nieuwe verkeerslichten worden binnenkort aangesloten op de netwerkregeling (ImFlow) en gekoppeld met de andere verkeerslichten op de Provincialeweg. Het ImFlow-systeem regelt de meest optimale doorstroming op de Provincialeweg. De andere verkeerslichten op de Provincialeweg zijn er al op aangesloten. De verkeerslichten sluiten we ook aan op de verkeerscentrale. Die slaat verkeersdata op en de verkeerslichten zijn op afstand aan te spreken. Het beheer en de aansturing hiervan ligt volledig bij de gemeente.

1. Wie kan ik benaderen als ik een vraag heb over dit project?

U kunt vragen over het project stellen aan de omgevingsmanager van aannemer BAM Infra, Koen van den Ham. Hij is bereikbaar via koen.vanden.ham@bam.com of 06 291 666 52.

2. Waar kan ik een persvraag stellen?

Op de pagina Pers vindt u alle informatie over aan wie en hoe u een persvraag kunt stellen. 

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.