Scheiden of uit elkaar: waar kan ik hulp krijgen?

Gaat u scheiden of uit elkaar? Of heeft u twijfels over uw relatie? In Hoorn kunt u op verschillende manieren hulp krijgen.

Themaspreekuur Echtscheiding

Als u uit elkaar gaat of hierover nadenkt, komt er veel op u af. Heeft u vragen over bijvoorbeeld afspraken met uw (ex-)partner of de verwerking van de scheiding door u en uw kinderen? Of over nieuw samengestelde gezinnen en vragen over opvoeding? De medewerkers van 1.Hoorn helpen u graag verder tijdens het gratis themaspreekuur Echtscheiding. Wilt u in gesprek? Maak dan een afspraak via 0229 25 22 00 of e-mail info@1punthoorn.nl.

Hulp via conflictbemiddeling

Vanuit het Themaspreekuur Echtscheiding kan er conflictbemiddeling worden aangeboden via MEE & de Wering. In vijf gesprekken wordt gewerkt aan:

  • Het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.
  • Ondersteuning van ouders bij het oplossen van conflicten.
  • Het oplossen van knelpunten en herstel van vertrouwen.
  • Het maken van goede afspraken.
  • Het opstellen van een ouderschapsplan.

Meer informatie vindt u op de website van MEE & de Wering.

Themaspreekuur Geldzaken en regelgeving

Wilt u weten wat een wet voor u betekent? Heeft u schulden en wilt u weten hoe u hier uit kunt komen? Zoekt u hulp bij het regelen van uw geldzaken? U kunt met al dit soort vragen terecht tijdens het themaspreekuur Geldzaken en regelgeving. Wilt u in gesprek? Maak dan een afspraak via 0229 25 22 00 of e-mail info@1punthoorn.nl.

Twijfelt u om uit elkaar te gaan?

De sociaal werkers maatschappelijke dienstverlening van MEE & de Wering kunnen u helpen via de methode Two2Tango. Dit is een nieuwe methode bij relatievragen. Kijk op de website van Two1tango voor meer informatie, hulp en advies.

Ouderschapsplan

Als u samen kinderen heeft, moet u verplicht een ouderschapsplan maken. Hierin maakt u met uw ex-partner afspraken over de kinderen. Bijvoorbeeld over wie wat betaalt en over kinderalimentatie. Als u hier hulp bij nodig heeft van een advocaat of mediator, kunt u terecht bij de Vereniging van Familierechtadvocaten. Lees meer op de website van Vereniging van Familierechtadvocaten.

Co-ouderschap

Bij co-ouderschap zijn de kinderen afwisselend bij de ene en de andere ouder. Overweegt u co-ouderschap? Lees meer op de website van het NIBUD.

Hoe gaan kinderen om met een scheiding?

De workshop Zandkastelen van GGD Hollands Noorden geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Vooraf aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats. Ouders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Meer informatie over deze cursus vindt u op de website van GGD Hollands Noorden en de website Zandkastelen of vraag het aan een van de medewerkers van het themaspreekuur van 1.Hoorn.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.