Uit elkaar: hulp dichtbij van een vader van school

Peter hielp Anja met haar financiën. Lees zijn ervaring en misschien krijgt u inspiratie om iemand anders te helpen?

Natuurlijk wilde ik Anja helpen met haar financiën, haar sociale kring was niet zo groot. En onze dochters zijn goede vriendinnen. Ik ben blij dat ik Anja inzicht in haar financiën kon geven. Zo heeft zij met wat hulp van mij, zelf een duidelijk overzicht gemaakt. Omdat Anja zelf geen inkomsten had, heb ik haar gevraagd wat haar plan was. Weer aan het werk gaan, lag voor de hand. In mijn netwerk hoorde ik dat een klant een receptioniste zocht. 1+1 was 2. Ik adviseerde Anja te solliciteren. Dat vond ze super spannend, maar ze kreeg de baan.

‘Iemand in mijn netwerk zocht een receptioniste: 1+1 was 2’

Nadat Anja een baan had gevonden, bekeken we haar inkomsten en uitgaven opnieuw. Voor de huurwoning die Anja had gevonden, had ze recht op huurtoeslag. Ook hebben we zorgtoeslag aangevraagd. Nu weet Anja precies wat haar vaste lasten zijn en wat ze kan besteden aan sparen, boodschappen en leuke dingen. Vorige week kwam ik Anja nog tegen op school. Ze zag er blij uit, zo te zien gaat het weer goed met haar.

Waar moet u aan denken bij het regelen van de financiën als u uit elkaar gaat? Bekijk op de pagina Uit elkaar: de geldzaken alle tips.