Uit elkaar: samen aanpakken met 1.Hoorn

Tina (1.Hoorn) sprak met Anja en gaf haar advies. Lees haar ervaring.

Tina (1.Hoorn): Scheiden was vroeger misschien nog zeldzaam, dat is nu zeker niet het geval. Bij 1. Hoorn hebben we veel ervaring met scheiden. We hebben contacten met de juiste instanties zodat we mensen die gaan scheiden, kunnen doorverwijzen, begeleiden en adviseren. Je kunt dan denken aan zaken als het contact met de ex-partner, de opvoeding en het vinden van een baan en woonruimte. Ik ben blij dat Anja ons heeft gebeld en naar ons toe is gekomen.

Tijdens ons eerste gesprek was Anja emotioneel en kwetsbaar. Hierdoor liet ze mij haar helpen en kon ik haar in contact brengen met de juiste instanties. Zo volgde Anja samen met haar ex een cursus over het ouderschap bij scheiden.

 

In de gesprekken die we samen hadden, hield Anja mij op de hoogte van de stappen die ze had gezet en de afspraken die ze met Marcel had gemaakt. Over het ouderschapsplan bijvoorbeeld. Zo kon ik haar steeds een stapje verder helpen. Ik adviseerde Anja om Roos mee te laten doen met een cursus voor kinderen van gescheiden ouders.

‘Anja heeft het zelf goed opgepakt’

Het is nu een jaar geleden dat Anja bij mij binnenstapte. Vorige week hadden we even telefonisch contact. Anja vertelde dat Roos het goed doet op school en lekker in haar vel zit. Zo klonk Anja zelf ook. Ze is zo trots op haar woonruimte, haar baan en haar onafhankelijkheid. Anja heeft het zelf goed opgepakt. Dit is precies wat wij voor mensen als Anja doen: mensen op eigen kracht en met zorg van dichtbij verder helpen.

Tips

Waar kunt u terecht voor een luisterend oor, hulp en advies als u uit elkaar gaat? Bekijk alle tips op de pagina Uit elkaar: je bent niet alleen