Stemmen in een andere gemeente

Bent u op 23 mei niet in Hoorn, maar wilt u graag zelf uw stem uitbrengen? Dat kan met een kiezerspas. U kunt met een kiezerspas voor de Europees Parlementsverkiezing binnen heel Nederland stemmen.

Kiezerspas aanvragen

U kunt een kiezerspas schriftelijk aanvragen via het aanvraagformulier. U kunt dit formulier ook ophalen in het stadhuis. Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk maandag 20 mei op het stadhuis zijn ontvangen. Heeft u al een stempas in huis, dan moet u deze bij het verzoek mee sturen. U kunt tot uiterlijk woensdag 22 mei 12.00 uur in het stadhuis een stempas aanvragen. U kunt het formulier per e-mail opsturen naar verkiezingen@hoorn.nl of per post naar Postbus 603, 1620 AR Hoorn, t.a.v Afdeling verkiezingen.

Kiezerspas omzetten in volmacht

Voor de verkiezing van het Europees Parlement kan een kiezerspas ook worden omgezet in een onderhandse volmacht. Hiermee kan een andere kiesgerechtigde voor de kiezer stemmen in een willekeurig stemlokaal in Nederland. Degene die voor u stemt, moet hierbij wel een kopie van uw legitimatiebewijs tonen en uw stem tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen.