32ste editie Wijkenlopen vanaf woensdag 10 mei

16 maart 2023

Woensdagavond 10 mei wordt de eerste Wijkenloop van 2023 op gang geschoten. Op de zeven woensdagavonden daarna is er elke week een Wijkenloop in een andere wijk. Elke Wijkenloop begint traditioneel met een speciale loop voor kinderen: de Kidsloop. Nog niet fit genoeg voor de Wijkenlopen? Volg dan eerst de loopcursus.

Wilt u meedoen aan de Wijkenlopen, maar wilt u eerst uw conditie verbeteren? Meld u dan aan voor Start met Wijkenlopen. Deze zesweekse loopcursus zorgt dat u klaar bent om minimaal 2,5 kilometer te lopen bij de Wijkenlopen in mei. De loopcursus wordt gegeven bij A.V. Hollandia op zaterdag 1, 8, 15, 22, 29 april en 6 mei van 9.30 tot 11.00 uur. Deelname aan Start met Wijkenlopen kost € 55. Hiervoor krijgt u ook een t-shirt en een stempelkaart voor alle Wijkenlopen. Inschrijven voor de loopcursus kan tot en met vrijdag 31 maart 2023.

Meedoen met een enkele Wijkenloop

U kunt in mei en juni deelnemen aan alle acht de Wijkenlopen of het per Wijkenloop bekijken. Wilt u meedoen met een enkele Wijkenloop? Kosten voor 1 loop zijn € 4,50 zonder medaille en € 5 met medaille. U kunt zich ter plekke vanaf 18.30 uur inschrijven. Het parcours is 2,5 kilometer. U kunt het parcours 1, 2, 3 of 4 keer lopen.

Stempelkaart voor alle Wijkenlopen en tijdwaarneming

Wilt u aan alle 8 Wijkenlopen meedoen? Dan is het voordeliger om een stempelkaart te kopen voor € 30. U krijgt hiervoor ook een t-shirt. Daarnaast wordt uw tijd via MYLAPS bijgehouden. Dit is een digitale tijdwaarneming; u kunt uw gelopen tijd online vinden aan de hand van uw startnummer. Inschrijven voor een stempelkaart voor alle Wijkenlopen kan tot en met maandag 17 april. U kunt ook voorafgaand aan de eerste wijkenloop deze stempelkaart kopen voor alle wijkenlopen. Daar krijgt u dan ook een loopnummer en t-shirt bij.

Kidsloop

Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er de kidsloop van 500 meter. Ook kinderen mogen het parcours maximaal 4 keer lopen. De kidsloop vindt plaats op dezelfde dagen, voorafgaand aan de Wijkenlopen. Starttijd: 19.00 uur Kosten: € 2,50. Dit is voor alle 8 lopen inclusief 1 medaille. Uw kind mag hiervoor net zo vaak meedoen als hij of zij zelf wil.

Alle wijkenlopen op een rij

Woensdag

Wijk

Startplaats

10 mei

Kersenboogerd

Sporthal De Kers

17 mei

Risdam-Noord

HSV Sport

24 mei

Binnenstad

V.V. Hollandia

31 mei

Risdam - Zuid

A.V. Hollandia

7 juni

Grote Waal

Kanovereniging Flevo

14 juni

Risdam-Zuid

IKEC Hoorn Scheerder

21 juni

Zwaag

S.V. Westfriezen

28 juni

Hoorn-Noord

Hoornse Ren- en Toerclub

Meer informatie over de Wijkenlopen vindt u op www.hoornbeweegt.nl.