Wijkkijkfestival Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

Op zondag 1 juli vindt in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier het eerste Wijkkijkfestival plaats. Tijdens de Wijkkijk vertellen bewoners verhalen met zang, dans, muziek, toneel, film, fotografie en beeldende kunst. Er zijn zo’n 65 optredens en activiteiten op meer dan 40 locaties en het festival is gratis te bezoeken. U bent van harte welkom.

De wijkbewoners staan in de hoofdrol. Meer dan tweehonderd mensen hebben achter de schermen keihard gewerkt om zich van hun artistieke en creatieve kant te laten zien. Er worden vele verhalen verteld, niet alleen letterlijk, maar ook door middel van zang, dans, theater, foto’s en films, muziek en beeldende kunst.

Programmakrant Wijkkijk en nieuws

In de programmakrant (pdf) staan alle optredens en activiteiten kort beschreven. In de krant vindt u ook een overzicht van alle locaties en tijdstippen van de optredens en activiteiten. Dit overzicht is handig om mee te nemen naar de Wijkkijk. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Een bewoonster is speciaal voor Wijkkijk een facebookpagina gestart: fb.me/wijkkijk.

Veel deuren staan open

Op zondag 1 juli staan veel deuren open voor ontmoeting. Meerdere optredens vinden plaats bij mensen thuis of in hun tuin. Soms doet zelfs een hele straat mee, zoals in de Schoutenstraat. Ook diverse instellingen en organisaties openen hun deuren en bieden ruimte aan talent uit de wijk. Ook kun je naar optredens in bijzondere locaties als wassalon Zabri, het Westfriesgasthuis, het Truydemanhof.

Ontmoeting staat centraal

Wethouder Simon Broersma: ‘Meerdere bewoners hebben in eerdere gesprekken met de gemeente aangegeven dat ze meer wijkgenoten zouden willen ontmoeten. Daarom organiseren we deze Wijkkijk. Het is een leuke manier om met elkaar in contact te komen, om elkaar beter te leren kennen en elkaars verhalen te horen. Het is een festival voor en door bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!’

Picknick in het Engelse Park

De optredens en activiteiten zijn op zondag 1 juli van 12.00 tot 16.00 uur. Daarna is er van 16.00 tot 18.00 uur een picknick in het Engelse Park (Wilhelminaplantsoen). Opgeluisterd door zang en muziek. Er staan een aantal picknicktafels Neem een kleedje en wat te eten en drinken mee. Een mooie plek voor nog meer ontmoeting met wijkgenoten.

Woont u in Hoorn-Noord of het Venenlaankwartier en heeft u op 22 juni de festivalkrant nog niet ontvangen? Stuur dan graag een e-mail naar hnv@hoorn.nl. Dan zorgen we ervoor dat u deze alsnog snel ontvangt.