Bezorgen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Inwoners kunnen hun reisdocument en rijbewijs veilig en gratis laten bezorgen. 

Bevestiging

Nadat u op het stadhuis heeft aangegeven dat u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs wilt laten bezorgen, ontvangt u van de bezorger Dynalogic een e-mailbevestiging. In deze e-mailbevestiging staat dat u heeft gekozen voor de optie (thuis)bezorgen.

Bezorgmoment

Een nieuw document is uiterlijk na 5 werkdagen klaar. Zodra uw document klaar is, krijgt u een nieuwe e-mail waarin u een bezorgmoment kunt kiezen. Als u dat voor 23.59 uur doet, kan het document vanaf de volgende ochtend om 8.00 uur bezorgd worden door Dynalogic. Als u geen e-mailadres heeft, wordt u gebeld om een bezorgmoment in te plannen.

Bezorgadres

Een reisdocument (paspoort of identiteitskaart) kan door heel Nederland bezorgd worden, met uitzondering van de Waddeneilanden. Een rijbewijs kan alleen op het huisadres bezorgd worden. De koerier die het document bij u aflevert, controleert uw identiteit aan de hand van uw nieuwe document.

Voorwaarden

  • U moet uw nieuwe paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zelf in ontvangst nemen. De bezorger controleert uw identiteit aan de hand van het document dat u in ontvangst neemt.
  • Als u nog in het bezit bent van een oude identiteitskaart of oud paspoort of rijbewijs, moet u deze overhandigen aan de bezorger. De bezorger is hiervan op de hoogte. Wanneer u uw oude document nog niet heeft ingeleverd en niet bij de hand heeft, mag de bezorger het nieuwe document niet overhandigen en wordt het proces afgebroken. 

Kosten

Het laten bezorgen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is gratis. 

Vraag en antwoord

1. Wanneer kan mijn paspoort, identiteitskaart of rijbewijs worden bezorgd?

Uw paspoort of identiteitskaart kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 22.00 uur. Op zaterdag kan uw paspoort of identiteitskaart worden bezorgd tussen 8.00 en 18.00 uur.

Uw rijbewijs kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. Op donderdag kunt u uw rijbewijs laten bezorgen tot 20.00 uur.

2. Kan ik mijn gemaakte bezorgafspraak nog wijzigen?

Wanneer u een bezorgafspraak heeft gepland, kunt u de bezorgafspraak wijzigen of annuleren tot een dag voor bezorging. De laatste wijziging kan op de avond voor bezorging tot 23.59 uur via MyDynalogic worden ingevoerd. De link hiervan vindt u in de e-mails die u van Dynalogic heeft ontvangen.

3. Wanneer kan ik de bezorger verwachten?

Op de dag van bezorging ontvangt u een e-mail, waarin een specifiek bezorgmoment in een tijdvak van twee uur is opgenomen. In die e-mail ontvangt u ook een Track & Trace link om de bezorger en uw pakket te volgen. 30 tot 60 minuten voordat de bezorger bij u arriveert, ontvangt u een SMS met de exacte aankomsttijd. Dit kan alleen als uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend is.

4. Hoe kan ik Dynalogic telefonisch bereiken?

U kunt Dynalogic bereiken op telefoonnummer 0348 462 873.
Openingstijden callcenter Dynalogic:

Maandag t/m vrijdag
09:00 – 20:00 uur

Zaterdag
09:00 – 17:00 uur

5. Hoe herken ik een Dynalogic bezorger?

Elke bezorger kan zich identificeren middels een badge en draagt herkenbare Dynalogic kleding in de kleuren rood en geel. Tevens is de foto en naam van de bezorger beschikbaar via de Track & Trace link.

6. Moet ik mijn oude reisdocument of rijbewijs inleveren bij de ontvangst van mijn nieuwe exemplaar?

Ja, wanneer u nog in het bezit bent van uw ‘oude’ reisdocument of rijbewijs, moet u deze te overhandigen aan de bezorger. De bezorger is hiervan op de hoogte. Wanneer u uw oude reisdocument nog niet heeft ingeleverd, maar niet bij de hand heeft, mag de bezorger het nieuwe reisdocument niet overhandigen.  

8. Waarom moet ik mijn e-mailadres en telefoonnummer doorgeven?

Dynalogic heeft deze gegevens nodig voor het plannen van de bezorgafspraak en om u te voorzien van bezorginformatie.

9. Hoe werkt de bezorging van een paspoort of identiteitskaart van een kind?

Voor kinderen tot 12 jaar: Het kind voor wie het document bestemd is dient zelf aanwezig te zijn en één van de ouders of verzorgers zodat ze bij ontvangstneming kunnen tekenen voor ontvangst van het nieuwe reisdocument. Dit moet de ouder of verzorger zijn die bij de aanvraag is opgegeven.