Bezorgen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

U kunt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gratis laten bezorgen. U maakt de keuze voor het laten bezorgen bij de aanvraag van het document.

Bezorgmoment

Een nieuw document is uiterlijk na 5 werkdagen klaar. Zodra uw document klaar is, krijgt u een e-mail van bezorgbedrijf Dynasure waarin u een bezorgmoment kunt kiezen. Als u dat voor 23.59 uur doet, kan het document de volgende ochtend vanaf 8.00 uur bezorgd worden. Als u geen e-mailadres heeft, wordt u gebeld om een bezorgmoment in te plannen.

Bezorgadres

Een reisdocument (paspoort of identiteitskaart) kan door heel Nederland bezorgd worden, met uitzondering van de Waddeneilanden. Een rijbewijs wordt alleen op het huisadres bezorgd.

Voorwaarden

  • U moet uw nieuwe paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zelf in ontvangst nemen.

  • Als u nog in het bezit bent van een oude identiteitskaart of oud paspoort of rijbewijs, moet u deze overhandigen aan de bezorger. Anders mag de bezorger het nieuwe document niet overhandigen.

Vraag en antwoord

Uw paspoort of identiteitskaart kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Uw rijbewijs kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.

Ja, dat kan op de avond voor bezorging tot 23.59 uur via MyDynasure. De link hiervan vindt u in de e-mails die u van Dynasure heeft ontvangen.

Op de dag van bezorging ontvangt u een e-mail, waarin een specifiek bezorgmoment in een tijdvak van twee uur is opgenomen. In die e-mail ontvangt u ook een Track & Trace link om de bezorger en uw pakket te volgen. 30 tot 60 minuten voordat de bezorger bij u arriveert, ontvangt u een SMS met de exacte aankomsttijd. Dit kan alleen als uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend is.

Bij de bezorging voor kinderen moet het kind voor wie het document bestemd is zelf aanwezig zijn. De ouder of verzorger die bij de aanvraag is opgegeven moet bij ontvangst een handtekening zetten.

Dynasure is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 0348 462 873.