Huurwoningen

In Hoorn zijn ongeveer 12.000 huurwoningen. 10.000 daarvan zijn sociale huurwoningen.

Sociale huurwoningen

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning mag uw bruto gezamenlijk inkomen niet hoger zijn dan € 40.024 per jaar (per 1 januari 2021). De huurprijs van deze woningen is lager dan de huurgrens voor huurtoeslag. Voor 2021 is dit € 752,33 per maand.

Inschrijven sociale huurwoning en wachttijd

Inschrijven kan via Woonmatch West-Friesland. Woningcorporatie Intermaris verdeelt de woningen op basis van inschrijftijd. De wachttijd is in sommige wijken 7 tot 9 jaar. Stichting Woonzorg Nederland heeft een klein aanbod van (senioren)woningen. 

Vrije sector huurwoningen

Dit zijn huurwoningen met een huurprijs hoger dan de sociale huurgrens. Diverse makelaars in Hoorn bieden huurwoningen aan. Ook worden er via verschillende websites huurwoningen aangeboden:

Vraag en antwoord

1. Hoe worden de woningen verdeeld?

Intermaris publiceert dagelijks het woningaanbod via de website Woonmatch Westfriesland. Daarop kunt u reageren. De toewijzing gaat op basis van inschrijftijd. Dus het aantal jaar dat u staat ingeschreven bepaalt of u de woning krijgt.

2. Kan ik urgentie krijgen?

Dat hangt van uw situatie af. Kijk voor meer informatie op de pagina Urgentie aanvragen huurwoning. 

3. Krijg ik huurtoeslag?

Bij een sociale huurwoning kan het zijn dat u recht heeft op huurtoeslag. Bekijk dit via de website Toeslagen. Als u een woning huurt in de vrije sector heeft u geen recht op huurtoeslag.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.