Gemeenteraad

Vanwege de coronaregels vergadert de gemeenteraad digitaal. De raads- en commissievergaderingen zijn live te volgen of later terug te kijken via de website van de gemeenteraad. U vindt daar ook de agenda's voor de vergaderingen en belangrijke documenten.

Website gemeenteraad

Wat doet de gemeenteraad?

De gemeenteraad vertegenwoordigt de inwoners van Hoorn. De raad stelt de hoofdlijnen van het beleid vast en controleert het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad wordt eens in de vier jaar gekozen door de inwoners van Hoorn. 

Partijen en raadsleden

De raad bestaat uit de VVD, GroenLinks, CDA, Fractie Tonnaer, PVDA, D66, EénHoorn, Sociaal Hoorn, Hoorn lokaal, De Realistische Partij, de Christen Unie, Fractie Danny Verdonk en Fractie Koekkoek. Wilt u weten wie er in de gemeenteraad zitten? Bekijk dan de samenstelling van de raad.

Vergaderingen live bekijken en agenda

Volg de vergaderingen van de raad live of bekijk een gemiste uitzending via de externe website Company Webcast. Het vergaderschema en de vergaderstukken van de gemeenteraad en commissie vindt u via de via de website van de gemeenteraad

Contact met de raad

Inwoners en andere belangstellenden kunnen bij de griffie terecht voor vragen over vergaderingen of het toezenden van informatie aan de raad. U kunt mailen naar griffie@hoorn.nl of bellen via 0229 25 22 00. Meer informatie over de griffie vindt u via de website van de gemeenteraad.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.