Identiteitskaart aanvragen/verlengen

Voor de aanvraag van een identiteitskaart maakt u een afspraak in het stadhuis. Een identiteitskaart verlengen is niet mogelijk. U vraagt altijd een nieuwe aan. Een identiteitskaart is 10 jaar geldig voor volwassenen en 5 jaar voor kinderen tot 18 jaar.

Afspraak maken

Wanneer is de identiteitskaart klaar?

Uw identiteitskaart is 5 werkdagen na uw aanvraag klaar. U kunt het dan vanaf 10.00 uur ophalen. Bij een spoedaanvraag is uw identiteitskaart na 1 tot 2 werkdagen klaar.

Identiteitskaart ophalen of laten bezorgen

U kunt uw identiteitskaart zonder een afspraak te maken ophalen in het stadhuis of gratis laten bezorgen. U maakt deze keuze bij de aanvraag. Lees alles over het bezorgen op de pagina Bezorgen identiteitskaart.

Identiteitskaart kwijt of gestolen?

U hoeft geen aangifte te doen bij de politie als uw identiteitskaart is gestolen. Meld dit wel zo snel mogelijk bij de gemeente. Daarna kunt u een afspraak maken om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen.  

Inloggen bij de overheid 

Vraagt u een nieuwe identiteitskaart aan? Dan kunt u daarmee op de meest veilige manier inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw identiteitskaart ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op www.digid.nl.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.