Parkeerboete

Er zijn twee soorten parkeerboetes. Een boete voor het fout parkeren en een boete voor het niet of te weinig betalen. Het verschil tussen de boetes is aan wie u de kosten betaalt en bij wie u bezwaar kunt maken tegen de boete.

Fout geparkeerd? Meer informatie via het CJIB 

Als u uw auto parkeert op een plek waar dat niet mag, bijvoorbeeld op stoep of vergunningsgebied, ontvangt u een boete. Die betaalt u aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dit gaat buiten de gemeente om. Meer informatie, onder andere over het bezwaar maken tegen deze boete, vindt u op de website van het CJIB.

Niet of te weinig betaald? Bezwaar maken kan bij gemeente

Als er niet of te weinig is betaald op een betaald parkeerplaats, krijgt u een parkeerboete. De parkeerboete (naheffingsaanslag parkeerbelasting) wordt binnen enkele weken thuisgestuurd. U kunt hier bezwaar tegen maken. Dit kan via de belastingbalie.

Bezwaar maken

Wanneer kan ik bezwaar maken? 

U kunt bezwaar maken zodra u de boete thuis heeft ontvangen. Om bezwaar te maken heeft u een kopie van het betalingsbewijs nodig, zoals parkeerkaartje of bankafschrift. De gemeente streeft ernaar uw bezwaar binnen 6 weken af te handelen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.