Parkeerboete

Er zijn twee soorten parkeerboetes. Een boete voor het fout parkeren en een boete voor het niet of te weinig betalen. 

Fout geparkeerd? Meer informatie via het CJIB 

Parkeert u uw auto op een plek waar dat niet mag? Dan ontvangt u een boete. Die betaalt u aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dit gaat buiten de gemeente om. Meer informatie, onder andere over het bezwaar maken tegen deze boete, vindt u op de website van het CJIB.

Niet of te weinig betaald? 

Betaalt u niet of te weinig op een plek waar u moet betalen? Dan krijgt u een parkeerboete. De parkeerboete (naheffingsaanslag parkeerbelasting) wordt binnen enkele weken thuisgestuurd. U kunt hier bezwaar tegen maken. Dit kan via de belastingbalie.

Wanneer kan ik bezwaar maken? 

U kunt bezwaar maken zodra u de boete thuis heeft ontvangen. Om bezwaar te maken heeft u een kopie van het betalingsbewijs nodig, zoals parkeerkaartje of bankafschrift. De gemeente streeft ernaar uw bezwaar binnen 6 weken af te handelen.

Bezwaar maken

Wilt u uitstel van betaling omdat u bezwaar maakt? Vermeld dit dan in uw bezwaarschrift. Als niet om uitstel van betaling is gevraagd, dan loopt de betaaltermijn door. Zorg er dan voor dat u op tijd betaalt. Zo voorkomt u aanmaningskosten. Wordt uw bezwaar gegrond verklaard? Dan ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug.

De parkeerboete bedraagt € 72,90 plus het uurtarief dat voor de parkeerplaats geldt.

Wielklem

  • Voor het verwijderen van een wielklem betaalt u € 36.

Wegslepen

  • U betaalt voor het wegslepen € 182.
  • Daarnaast betaalt u € 15 per dag dat u uw auto niet ophaalt.

Een bewonersvergunning is niet geldig op een plek waar betaald parkeren geldt. Als u daar toch parkeert, moet u parkeergeld betalen.

Nee, want er wordt rekening gehouden met een redelijke wachttijd.

Er wordt gekeken of er laad- of losactiviteiten plaatsvinden. Als bij de controle blijkt dat geen laad- of losactiviteiten zijn waargenomen, wordt een parkeerboete uitgedeeld.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.