Parkeren bezoekers

In de binnenstad van Hoorn zijn parkeergarages en parkeerterreinen voor lang en middellang parkeren. Daarnaast kunt u op straat kort parkeren (maximaal 2 uur) voor een hoger tarief. Er zijn ook enkele blauwe zones. Hier kunt u voor een korte tijd gratis parkeren. U heeft dan wel een parkeerschijf nodig. Bekijk de parkeerlocaties op de overzichtskaart (pdf, 194 kB).

Grote parkeerplaatsen

Er zijn drie grote parkeerplaatsen in Hoorn:

  • Parkeergarage 't Jeudje is 24 uur per dag geopend. Het adres is Vollerswaal 61A, 1621 GX Hoorn.
  • Parkeergarage Het Park is 24 uur per dag geopend. Voor bezoekers van Het Park bestaan speciale parkeerkaarten. Het adres is Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn.
  • Parkeerplaats IJsbaan de Westfries. Voor deze parkeerplaats bestaat een parkeervergunning als u er vaak en lang wilt parkeren. Het adres is Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn.

Wanneer moet ik parkeergeld betalen?

Betaald parkeren op de parkeerterreinen en op straat geldt op:

  • Maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.
  • Op donderdagavond en extra koopavonden tot 21.00 uur.
  • Op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

In de parkeergarage van Het Park geldt betaald parkeren op maandag tot en met zondag van 12.00 tot 1.00 uur de daarop volgende dag. In parkeergarage 't Jeudje geldt betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur (koopavond). Op koopzondagen geldt betaald parkeren in 't Jeudje van 12.00 tot 17.00 uur. Buiten deze uren kunt u gratis parkeren in zowel 't Jeudje als de parkeergarage van Het Park. De parkeertarieven vindt u onder het kopje 'kosten.'

Storing parkeerautomaat

Als er een storing is aan een parkeerautomaat kunt u dit telefonisch doorgeven via 020 4620497.

Gratis parkeren op feestdagen

U kunt gratis parkeren op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag.

Kraskaarten vergunninggebieden

Voor bezoekers die willen parkeren in een gebied waar vergunningparkeren geldt, bestaan er kraskaarten. Bewoners kunnen deze kaarten kopen voor hun bezoek.

Kosten

Tarieven parkeergarages en ijsbaan de Westfries

In 't Jeudje kunt u parkeren voor € 1,50 per uur. Het maximale tarief is € 7,50 per dag. Het eerste half uur is parkeren gratis. 

In de parkeergarage van Het Park kunt u parkeren voor € 1,50 per uur. Het maximale tarief is € 7,50 per dag. Het eerste half uur is parkeren gratis. Bezoekers van Het Park kunnen voor € 3,50 een speciale parkeerkaart kopen.

Wanneer u bij IJsbaan de Westfries parkeert, betaalt u € 1,30 per dag of dagdeel. 

Tarieven overige locaties betaald parkeren

Pelmolenpad en Transferium. Hier betaalt u € 2,50 per 24 uur.

Achterom, Breed, Gedempte Turfhaven, Kerkplein, Korte Achterstraat, Kuil, Onder de Boompjes, Spoorstraat en Veemarkt. Hier geldt een uurtarief van € 2,50.

Op parkeerterrein Lambert Meliszweg, parkeerterrein Noorderveemarkt, Spoorsingel, Stationsplein, parkeerterrein Vale Hen, Westerdijk, parkeerterrein Westerdijk en de zuidzijde van de rijbaan van de Stationsweg. Hier geldt een uurtarief van € 1,65 (maximaal € 8,25 per dag).

Op de brug tussen Appelhaven en Bierkade, Korenmarkt, Nieuwendam en Oude Doelenkade. Hier geldt een uurtarief van € 1,65.

Op de parkeerterreinen RAC-locatie en het achterste deel Visserseiland. Hier geldt een uurtarief van € 0,70 (maximaal € 2,50 per dag).

Parkeervergunning IJsbaan de Westfries

Een parkeervergunning voor deze parkeerplaats kunt u online aanvragen. Meer informatie vindt u bij Parkeervergunning grote terreinen.

Vraag en antwoord

1. De hekken voor de ingang van de parkeergarage zijn dicht. Kan ik wel naar binnen?

Ja, 's avonds en 's nachts zijn de hekken voor de ingang van de parkeergarages dicht. U kunt tot vlak voor het hek rijden, dan gaat het hek vanzelf open. Ook als u uit wilt rijden gaan de hekken automatisch open.

2. Kan ik als bezoeker op het Oostereiland parkeren?

Nee, de parkeerplaatsen op het Oostereiland zijn alleen bedoeld voor bewoners en bedrijven van het Oostereiland. Als u een bezoekje brengt aan het Oostereiland kunt u parkeren op het Visserseiland, ABC of in parkeergarage 't Jeudje. Voor mindervalide personen zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aangewezen aan het begin van het Oostereiland.

3. Kan ik betalen met mijn mobiele telefoon?

Ja, u kunt door de hele stad betalen met uw mobiele telefoon, behalve bij de parkeergarages. Om met uw mobiel te betalen, moet u zich eenmalig registreren bij een aanbieder van mobiel parkeren. Er zijn verschillende aanbieders. Bij de parkeergarages 't Jeudje en Het Park kunt u wel met muntgeld en met uw pinpas betalen.

4. Wat kost het wanneer ik mijn parkeerkaart kwijt ben?

Wanneer u uw parkeerkaart bent verloren voor parkeergarage 't Jeudje of parkeergarage Het Park, betaalt u € 20 per keer.