Parkeren bezoekers

Komt u naar Hoorn? Er is een speciale plattegrond met een overzicht van de parkeerlocaties (pdf, 194 kb).

Grote parkeerplaatsen en parkeergarages

Hoorn heeft de volgende grote parkeerterreinen en parkeergarages: parkeergarage ’t Jeudje (24 uur open), parkeergarage Het Park (24 uur open), parkeerterrein IJsbaan de Westfries, P+R Het Transferium, de RAC-locatie en het Pelmolenpad.

Wanneer moet ik betalen?

Betaald parkeren op de parkeerterreinen en op straat geldt op:

  • Maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur, met uitzondering van IJsbaan de Westfries. Bij de ijsbaan betaalt u van maandag tot en met zondag. Ook na 18.00 uur.
  • Op donderdagavond en extra koopavonden tot 21.00 uur.
  • Op superkoopzondagen (niet overal).

In de parkeergarage van Het Park geldt betaald parkeren op maandag tot en met zondag van 12.00 tot 1.00 uur de daarop volgende dag. In parkeergarage 't Jeudje geldt betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur (koopavond). 

Waar kan ik gratis parkeren op superkoopzondagen?

U kunt op superkoopzondagen gratis parkeren aan de Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen en in parkeergarage ’t Jeudje en parkeergarage schouwburg Het Park. Meer informatie over de superkoopzondag vindt u op de pagina Koopzondagen en openingstijden.

Gratis parkeren op feestdagen 

U kunt gratis parkeren op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag. Ook op Lappendag kunt u gratis parkeren.

Parkeerkosten

Parkeergarages 

t ’Jeudje: € 1,50 per uur met een maximaal dagtarief van € 7,50. Het eerste half uur is gratis. Schouwburg Het Park: € 1,50 per uur met een maximaal dagtarief van € 7,50. Het eerste half uur is gratis.

Overige locaties

IJsbaan de Westfries: € 1,35 per dag. Pelmolenpad, Transferium en RAC-locatie: € 2,60 per 24 uur.

Achterom, Breed, Gedempte Turfhaven, Korte Achterstraat, Kuil, Onder de Boompjes, Spoorstraat en Veemarkt: € 2,80 per uur. Maximaal 2 uur parkeertijd. Op het Kerkplein mag u maximaal 1 uur parkeren. U betaalt € 2,80 per uur.

Parkeerterrein Lambert Meliszweg, parkeerterrein Noorderveemarkt, Spoorsingel, Stationsplein, parkeerterrein Vale Hen, Westerdijk, parkeerterrein Westerdijk en de zuidzijde van de rijbaan van de Stationsweg:  € 1,70 per uur met een maximaal dagtarief van € 8,50.

Op de brug tussen Appelhaven en Bierkade, Korenmarkt, Nieuwendam en Oude Doelenkade: €1,70 per uur. Maximale parkeertijd 2 uur.

Vraag en antwoord

Een storing aan een parkeerautomaat kunt u telefonisch doorgeven via 020 4620497.

Nee. Als u een bezoek brengt aan het Oostereiland kunt u parkeren op het Visserseiland, ABC-terrein of in parkeergarage 't Jeudje. Voor mindervalide personen zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aangewezen aan het begin van het Oostereiland.

Ja, u kunt door de hele stad betalen met uw mobiele telefoon, behalve bij de parkeergarages. Om met uw mobiel te betalen, moet u zich eenmalig registreren bij een aanbieder van mobiel parkeren.

Wanneer u uw parkeerkaart bent verloren voor parkeergarage 't Jeudje of parkeergarage Het Park, betaalt u € 20.