Verhuizing doorgeven

Verhuist u naar of binnen Hoorn? Geef dit uiterlijk 5 werkdagen na uw verhuizing door. Dit kan gratis.  Uitschrijven bij uw oude gemeente is niet nodig. U kunt een verhuizing online doorgeven met DigiD. Uw verhuizing doorgeven in het stadhuis kan na het maken van een afspraak.

Online doorgeven

Binnen Hoorn Naar Hoorn

Afspraak in stadhuis

Voor het doorgeven van een verhuizing in het stadhuis maakt u een afspraak en neemt u uw legitimatiebewijs mee.

Afspraak maken

Toestemming hoofdbewoner

Gaat u bij iemand inwonen? Dan heeft u toestemming nodig van de hoofdbewoner of eigenaar. De hoofdbewoner kan toestemming geven met DigiD. 

Toestemming geven

Het is ook mogelijk om de Verklaring toestemming van inwoning (pdf, 145 kb) in te vullen en te laten ondertekenen door de hoofdbewoner. Dit formulier kunt u meesturen tijdens het online doorgeven van uw verhuizing. In dat geval is ook een kopie van het legitimatiebewijs van de hoofdbewoner of eigenaar nodig.

Vraag en antwoord

Als alle gegevens correct zijn, verwerken wij uw verhuizing meestal binnen een week. Op www.mijnoverheid.nl kunt u de status van uw doorgegeven verhuizing bekijken, door op het kopje 'lopende zaken' te klikken.

De gemeente geeft uw verhuizing door aan alle instanties die deze gegevens nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de Belastingdienst, de politie, de brandweer en ziekenhuizen. Op de pagina Wie krijgt mijn gegevens? vindt u meer informatie. De instanties die uw gegevens ontvangen, bewaken uw privacy. Zij gebruiken uw gegevens alleen om hun taken uit te voeren.

Als u 16 jaar of ouder bent, kunt u zelf uw adreswijziging doorgeven. Sommige anderen mogen dat ook voor u doen, namelijk:

  • Uw echtgenoot/echtgenote of geregistreerd partner, als die hetzelfde oude en nieuwe woonadres heeft. 
  • Uw ouders, als zij hetzelfde oude en nieuwe woonadres hebben. 
  • Uw meerderjarige kinderen, als zij hetzelfde oude en nieuwe woonadres hebben.
  • Uw verzorgers/voogd/curator.
  • Iemand die door u gemachtigd is. De gemachtigde moet meerderjarig zijn en de machtiging, een legitimatiebewijs en (een kopie van) uw legitimatiebewijs meenemen.

Ja.