Emigratie doorgeven

Gaat u binnen één jaar voor langer dan 8 maanden naar het buitenland? Dan moet u dit minstens vijf dagen voor vertrek doorgeven aan de gemeente. Dit kan gratis. U wordt dan uitgeschreven van uw adres. Bij het doorgeven moet u uw nieuwe adres of verblijfadres vermelden. Voor het online doorgeven heeft u DigiD nodig. 

Online doorgeven

De gemeente geeft uw vertrek door aan organisaties die zijn aangesloten op de Basisregistratie Personen (BRP). Dit zijn organisaties als de Belastingdienst of een pensioenfonds. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid

Als er personen op uw adres achterblijven, moet u uw emigratie persoonlijk in het stadhuis doen. Daarvoor maakt u een afspraak en neemt u uw legitimatiebewijs mee.

Afspraak maken

Uw emigratie wordt binnen een week verwerkt.

Ja, maar alleen op de dag van vertrek. Een bewijs van uitschrijving kost € 15,70. Als u naar Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Sint Maarten of Curaçao verhuist, krijgt u gratis een bewijs van uitschrijving mee. Als u de emigratie online doorgeeft, wordt het bewijs opgestuurd naar uw nieuwe adres. 

U kunt voor een bewijs dan alleen nog terecht bij de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). Kijk voor alle informatie op de website van de rijksoverheid.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.