Emigratie doorgeven

U kunt uw emigratie online doorgeven aan de gemeente. In sommige situaties moet u persoonlijk langskomen.

U gaat langer dan 8 maanden naar het buitenland

Gaat u binnen één jaar voor langer dan 8 maanden naar het buitenland? U moet uw verhuizing melden voordat u vertrekt. Dat kan op zijn vroegst 4 weken van tevoren en op zijn laatst op de dag van uw vertrek. U wordt dan uitgeschreven van uw adres. Bij het doorgeven moet u uw nieuwe adres of verblijfadres vermelden. Voor het online doorgeven heeft u DigiD nodig. 

Online doorgeven

Bent u al in het buitenland?

Meld uw vertrek dan zo snel mogelijk alsnog bij de gemeente. De dag van ontvangst van uw melding geldt dan als verhuisdatum. Een datum in het verleden opgeven is niet mogelijk.

Informatie in de BRP

De gemeente geeft uw vertrek door aan organisaties die zijn aangesloten op de Basisregistratie Personen (BRP). Dit zijn organisaties als de Belastingdienst of een pensioenfonds. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid

Als er personen op uw adres achterblijven, moet u uw emigratie persoonlijk in het stadhuis doen. Daarvoor maakt u een afspraak en neemt u uw legitimatiebewijs mee.

Afspraak maken

Uw emigratie wordt binnen een week verwerkt.

Ja, maar alleen op de dag van vertrek als u uw emigratie aan de balie doorgeeft. Een bewijs van uitschrijving kost € 16,60. Als u de emigratie online doorgeeft, kunt u geen uittreksel krijgen van ons. U moet dan wachten tot u uitgeschreven bent. Daarna kunt u terecht bij een RNI-Loket. Bekijk hiervoor de website van de rijksoverheid.

Bewijs van uitschrijving bij verhuizing naar Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Sint Maarten of Curaçao

Als u naar Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Sint Maarten of Curaçao verhuist, krijgt u gratis een bewijs van uitschrijving mee. Als u de emigratie online doorgeeft, wordt het bewijs opgestuurd naar uw nieuwe adres.

U kunt voor een bewijs dan alleen nog terecht bij de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). Kijk voor alle informatie op de website van de rijksoverheid.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.