Rijbewijs aanvragen/verlengen

Voor het aanvragen van een rijbewijs maakt u een afspraak in het stadhuis. Als uw rijbewijs verloopt, moet u een nieuw rijbewijs aanvragen. Een rijbewijs is maximaal 10 jaar geldig.

Afspraak maken

Rijbewijs soms langer geldig

Verloopt uw rijbewijs tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021? Dan is uw rijbewijs 10 maanden langer geldig vanaf de datum dat hij verloopt. Dus verloopt uw rijbewijs op 1 december 2020? Dan mag u blijven rijden tot 1 oktober 2021. Dit geldt ook voor alle beroepschauffeurs waarvan de code 95 in dezelfde periode verloopt. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Wanneer is het rijbewijs klaar?

U kunt uw rijbewijs 5 werkdagen na uw aanvraag ophalen of gratis laten bezorgen. Bij een spoedaanvraag ligt het rijbewijs na 1 tot 2 werkdagen klaar.

Rijbewijs ophalen of thuis laten bezorgen

U kunt uw rijbewijs zonder een afspraak te maken ophalen in het stadhuis of gratis laten thuisbezorgen. U maakt deze keuze bij de aanvraag. Lees alles over het bezorgen op de pagina Bezorgen rijbewijs.

Rijden onder de 18 jaar

Jongeren vanaf 17 jaar kunnen rijexamen doen. Zij mogen alleen autorijden als er een begeleider met begeleiderspas meerijdt. Hun rijbewijs kunnen ze daarom pas aanvragen als de begeleider een begeleiderspas heeft aangevraagd bij 2toDrive.

Rijbewijs kwijt of gestolen? 

U hoeft geen aangifte bij de politie te doen als uw rijbewijs gestolen of kwijt is. U maakt een afspraak om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.