Bezwaar gemeentelijke belastingen

Bent u het niet eens met uw belastingaanslag? Dan kunt u gratis een bezwaarschrift indienen. U moet het bezwaarschrift binnen 6 weken na ontvangst van de belastingaanslag indienen. 

Wanneer hoef ik geen bezwaar in te dienen?

Als u verhuist naar een andere gemeente, hoeft u geen bezwaarschrift in te dienen. Als blijkt dat u na uw inschrijving recht heeft op vermindering van uw belastingaanslag, ontvangt u deze automatisch. De belastingaanslag wordt ook automatisch in mindering gebracht als u alleen gaat wonen of als er in uw huishouden iemand overlijdt. Als u binnen Hoorn verhuist, blijft alles hetzelfde. 

Bezwaarschrift online indienen

U kunt uw bezwaarschrift online indienen via de digitale belastingbalie. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Naar de belastingbalie

Voordat u een bezwaarschrift indient, is het verstandig om te onderzoeken of u bezwaar kans van slagen heeft. Op de pagina Gemeentelijke belastingen vindt u meer informatie over bijvoorbeeld de WOZ-waarde en over de kwijtschelding van belastingen. 

Vraag en antwoord

Nee. Maar u kunt wel kwijtschelding aanvragen.

Dit is afhankelijk van het soort bezwaarschrift. Zo kan de afhandeling van een bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde lang duren. Dit omdat de WOZ-taxateur ook een advies geeft over uw bezwaarschrift. Een bezwaarschrift tegen de parkeerbelasting wordt meestal binnen 6 weken afgehandeld. De gemeente heeft tot aan het eind van het jaar de tijd om uw bezwaarschrift af te handelen. 

Als u dit soort gebreken bij de gemeente meldt, houdt de gemeente daar rekening mee bij het bepalen van de WOZ-waarde. De gemeente kan niet alle woningen in Hoorn bezoeken. Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde? Neem dan contact op met de gemeente.

Ja, als u bezwaar maakt, kunt u zich juridisch laten bijstaan. Er zijn bedrijven die adverteren om voor u bezwaar te maken. De gemeente adviseert om hier voorzichtig mee om te gaan, omdat de gemeente vindt dat deze bedrijven uw persoonlijk belang slecht behartigen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.