Bezwaar gemeentelijke belastingen

Bent u het niet eens met uw belastingaanslag? Dan kunt u gratis een bezwaarschrift indienen. U moet het bezwaarschrift binnen 6 weken na ontvangst van de belastingaanslag indienen. 

Wanneer hoef ik geen bezwaar in te dienen?

Als iemand verhuist naar een andere gemeente, overlijdt of alleen gaat wonen dan hoeft u geen bezwaar te maken. Zodra de wijziging is verwerkt ontvangt u automatisch een vermindering van de aanslag.

Niet eens met de waarde van uw woning of bedrijfspand? Kies voor een snelle oplossing.

Bekijk eerst uw taxatieverslag in de digitale belastingbalie. Hierin staan verkoopcijfers die gebruikt zijn voor de bepaling van de waarde. Klopt de waarde volgens u niet? Bel ons dan via 0229 25 22 00. Dan proberen wij dat binnen twee weken te herstellen. Krijgt u gelijk? Dan hoeft u geen bezwaar meer in te dienen. De aanslag wordt dan vanzelf verminderd. Heeft u twijfels? Ook dan kunt u ons bellen.

Bezwaarschrift online indienen

U kunt uw bezwaarschrift online indienen via de digitale belastingbalie. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Naar de belastingbalie

Voordat u een bezwaarschrift indient, is het verstandig om te onderzoeken of u bezwaar kans van slagen heeft. Op de pagina Gemeentelijke belastingen vindt u meer informatie over bijvoorbeeld de WOZ-waarde en over de kwijtschelding van belastingen. 

Bezwaar maken tegen parkeerboete

Wilt u bezwaar maken tegen een parkeerboete? Ga dan naar de pagina Parkeerboete

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.