Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen. Een VOG vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. Dienst Justis van het ministerie van Justitie en Veiligheid bepaalt of u de VOG krijgt.

Online aanvragen via werkgever

Meestal start uw werkgever of vrijwilligersorganisatie de aanvraag bij Dienst Justis. U krijgt dan een e-mail en volgt de stappen die daarin staan. U krijgt uw VOG thuisgestuurd via de post. Meer informatie vindt u op de website van Dienst Justis.

Online aanvragen via gemeente 

Moet u de aanvraag zelf doen van de werkgever, organisatie/instelling? Gebruik dan het aanvraagformulier op de website van Dienst Justis. De gemeente accepteert alleen de laatste versie van het aanvraagformulier. Opgelet: vul bij het onderdeel ‘screeningsprofielen’ alleen vraag 2.4 a òf 2.4 b in. Het aanvraagformulier kunt u online versturen met DigiD. Zorg voor duidelijk leesbare foto’s of scans van de pagina’s 1 tot en met 4. 

Verstuur aanvraag

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.