Heb ik een omgevingsvergunning nodig?

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Wilt u iets slopen, een uitrit aanleggen of een boom kappen? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. U kunt dit zelf controleren. Daarna kunt u ook zelf een vergunning aanvragen. 

Heb ik een vergunning nodig?   Vergunning aanvragen

Klopt het dat ik geen vergunning nodig heb?

Heeft u de vergunningcheck gedaan, maar bent u er niet zeker van dat u echt geen vergunning nodig heeft? Dan kunt u een vergunningvrijverklaring aanvragen. Dit is een schriftelijk bewijs van de gemeente. Hiermee weet u zeker dat u de geplande werkzaamheden kunt uitvoeren zonder vergunning. Een vergunningvrijverklaring is niet verplicht. Kijk voor meer informatie op de pagina vergunningvrijverklaring.

Ik wil eerst contact met de gemeente

Via een vooroverleg (schetsplan) vraagt u advies aan de gemeente over de haalbaarheid van uw plan. U kunt een vooroverleg aanvragen via het Omgevingsloket. Als u start met aanvragen van een vergunning, kunt u na enkele vragen een vooroverleg starten. De gemeente kan dan met u meekijken en contact met u opnemen. Een vooroverleg kost geld. Maar u kunt op deze manier ook kosten besparen door niet meteen een vergunning aan te vragen. Wilt u eerst advies voordat u aan de slag gaat? Neem dan contact op via het contactformulier.

Flitsvergunningen zijn op dit moment niet mogelijk

Vanwege het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om een flitsvergunning aan te vragen. Kijk voor meer informatie op de pagina Flitsvergunning

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.