Informatie voor ondernemers

Vanwege het coronavirus zijn er speciale maatregelen getroffen voor ondernemers. Meer informatie vindt u op de pagina Coronavirus: informatie voor ondernemers.

Hulp nodig? Uw accountmanager helpt u verder

Wilt u een onderneming starten? Of wilt u uw bedrijf uitbreiden of bent u opzoek naar een bedrijfspand? De accountmanagers van de gemeente helpen uw vrijblijvend en kosteloos verder. Meer informatie vindt u op de pagina Accountmanagers

Hulp nodig bij geldzorgen?

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden? Of kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? De gemeente kan u hierbij helpen. Meer informatie vindt op de pagina Hulp bij rondkomen.

Hoe start ik een bedrijf?

Als u start als ondernemer, moet u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Wilt u weten wat er allemaal nog meer nodig is? Neem dan contact op met Startersloket Westfriesland. U kunt er vragen stellen, maar u kunt zich ook aanmelden voor interessante trainingen. Meer informatie is ook te vinden op de pagina Startende ondernemer

Welke vergunningen heb ik nodig voor mijn onderneming? 

Dat is afhankelijk van wat voor soort onderneming u start. Meer informatie vindt u op de website van het Ondernemersplein. Veel vergunningen moet u aanvragen via de gemeente. Op de vergunningenpagina vindt u een overzicht van de verschillende vergunningen. 

Belastingen voor ondernemers

Als ondernemer betaalt u ook gemeentelijke belastingen. Meer informatie vindt u op de pagina Gemeentelijke belastingen voor ondernemers.

Waar kan ik mijn bedrijf vestigen? 

Op de website van het Ontwikkelingsbedrijf NHN vindt u informatie over subsidies en hulp bij grootschalige investeringen. Ook kunt u er terecht voor hulp bij het vinden van grote kavels in Westfriesland. Wilt u zich in Hoorn vestigen of wilt u verhuizen? Kijk dan op fundabusiness of neem contact op met de accountmanager bedrijven. Wilt u een bedrijf aan huis beginnen? Kijk dan op de pagina Beroep of bedrijf aan huis. Meer informatie is ook te vinden op de pagina Bedrijventerreinen en bedrijfsgrond.

Duurzaam ondernemen

Gaat u een onderneming starten? Of wilt u uw onderneming verduurzamen? Onder de naam Duurzame Stad is de gemeente bezig om Hoorn een energie neutrale stad te maken. Heeft u zelf plannen of ideeën? Meer informatie is te vinden op de pagina Duurzame Stad.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.