Informatie voor ondernemers

Wilt u een onderneming starten? Of wilt u uw bedrijf uitbreiden of bent u op zoek naar een bedrijfspand? De adviseurs van de gemeente helpen u vrijblijvend en kosteloos verder. Meer informatie vindt u op de pagina adviseurs Economie.

Hulp nodig bij geldzorgen?

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden? Of kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? De gemeente kan u hierbij helpen. Meer informatie vindt op de pagina Hulp bij rondkomen.

Hoe start ik een bedrijf?

Als u start als ondernemer, moet u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Wilt u weten wat er allemaal nog meer nodig is? Neem dan contact op met Startersloket Westfriesland. U kunt er vragen stellen, maar u kunt zich ook aanmelden voor interessante trainingen. Meer informatie is ook te vinden op de pagina Startende ondernemer

Welke vergunningen heb ik nodig voor mijn onderneming? 

Dat is afhankelijk van wat voor soort onderneming u start. Meer informatie vindt u op de website van het Ondernemersplein. Veel vergunningen moet u aanvragen via de gemeente. Op de vergunningenpagina vindt u een overzicht van de verschillende vergunningen. 

Belastingen voor ondernemers

Als ondernemer betaalt u ook gemeentelijke belastingen. Meer informatie vindt u op de pagina Gemeentelijke belastingen voor ondernemers.

Waar kan ik mijn bedrijf vestigen? 

Op de website van het Ontwikkelingsbedrijf NHN vindt u informatie over subsidies en hulp bij grootschalige investeringen. Ook kunt u er terecht voor hulp bij het vinden van grote kavels in Westfriesland. Wilt u zich in Hoorn vestigen of wilt u verhuizen? Kijk dan op fundabusiness of neem contact op met de accountmanager bedrijven. Wilt u een bedrijf aan huis beginnen? Kijk dan op de pagina Beroep of bedrijf aan huis. Meer informatie is ook te vinden op de pagina Bedrijventerreinen en bedrijfsgrond.

Duurzaam ondernemen

Gaat u een onderneming starten? Of wilt u uw onderneming verduurzamen? Meer informatie is te vinden op de website Duurzaam Hoorn.

Met eHerkenning kunnen bedrijven en organisaties online zaken regelen met overheden. Als u eHerkenning wilt gebruiken, moet u een eHerkenningsmiddel kopen. Bij de gemeente Hoorn kunt u inloggen met uw eHerkennings inlogcode niveau 2 of hoger. Kijk voor meer informatie op de pagina eHerkenning.

In bepaalde delen van de stad heeft u een vergunning nodig om te parkeren. Voor bedrijven en werknemers zijn er verschillende mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de pagina Parkeervergunning zakelijk.

De gemeente organiseert de onderstaande activiteiten voor Hoornse ondernemers. 

  • Workshop week in februari
  • Een netwerkbijeenkomst (kermisborrel) in augustus
  • Bedrijfsbezoeken. Vindt u het leuk als je we een keer langskomen? Neem dan contact op met één van de accountmanagers
  • Publicaties in Westfriese Zaken
  • Één keer in de twee jaar deelname aan de mkb vriendelijkste gemeente verkiezing

In Hoorn zijn duizenden ondernemers actief, vanuit huis, op de bedrijventerreinen of vanuit de historische binnenstad. Zij dragen bij aan een ondernemend en innovatief ondernemersklimaat. Hoorn heeft dan ook de basis en ambitie om zich verder economisch te ontwikkelen. De gemeente Hoorn voert een actief economisch beleid en trekt nauw op met ondernemers. Zo onderhouden de accountmanagers van de gemeente nauw contact met het bedrijfsleven.

Ambities en uitvoeringsagenda

In de uitvoeringsagenda economie 2020-2024 zijn de economische ambities vastgelegd en voorzien van concrete projecten en activiteiten. Op basis van de uitvoeringsagenda nodigen wij ondernemers en onderwijsinstellingen uit om samen met ons aan de slag te gaan. Wilt u meer weten of de uitvoeringsagenda ontvangen? Neem dan contact op met één van de accountmanagers.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.