De GGD is de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst. De GGD ondersteunt ook ouders bij hun opvoedtaak. Meer informatie vindt u op de website van de GGD Hollands Noorden. De GGD in Hoorn is telefonisch bereikbaar via 088 010 0500.  

Coronavirus en het maken van een testafspraak

Alle informatie over het coronavirus en vaccinaties vindt u op de speciale website van de GGD. Ga voor het maken van een testafspraak naar www.coronatest.nl. Heeft u vragen over het gele boekje? Kijk voor meer informatie op de Rijksoverheid.

Vaccineren zonder afspraak

Prikken zonder afspraak is mogelijk voor de eerste en tweede prik. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Boostervaccinatie

U ontvangt een uitnodigingsbrief voor het maken van een afspraak. Wanneer u de brief ontvangt, hangt af van uw leeftijd. Als u de brief heeft ontvangen, dan kunt u bellen met het landelijke nummer 0800-7070 voor het maken van een afspraak. 

Boostervaccinatie zonder afspraak

Vanaf maandag 17 januari is het op de GGD-locaties in Hem, Middenmeer, Den Helder en Alkmaar mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen voor een boostervaccinatie.

Vaccinatielocaties in de regio

Op dit moment zijn er in Noord-Holland Noord vaccinatielocaties in: 

  • Alkmaar
  • Den Helder 
  • Middenmeer
  • Hem

1. Wat is de taak van de GGD?

De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van inwoners. De GGD voert onder meer de volgende taken uit:

  • De GGD houdt in de gaten welke gezondheidsrisico’s er spelen en informeert inwoners hierover.
  • De GGD beschermt tegen natuurlijk of opzettelijke bedreigingen van de volksgezondheid. Dit gebeurt met preventie, bestrijding en voorlichting.
  • De GGD moedigt gezond gedrag aan. Bij inwoners, maar ook op beleidsniveau bij de gemeente.
Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.