Hulp bij teksten

Vindt u het moeilijk om de informatie van de gemeente te begrijpen? Is het daardoor lastig om uw zaken met de gemeente te regelen? Dan kunt u daar gratis hulp bij krijgen.

Hulp bij formulieren en brieven van de gemeente

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen en geven u uitleg bij het invullen van formulieren, op papier en op de computer. Ze kunnen ingewikkelde brieven of e-mails uitleggen. Maak een afspraak voor het spreekuur in het Wijklab Grote Waal of in de Bibliotheek Hoorn. Dit spreekuur is elke donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Een afspraak maakt u via 06 42 59 79 10 dit kan door te bellen of met een bericht via Whatsapp. De brigade is bereikbaar op woensdag, donderdagochtend en vrijdag. Meer informatie op de website van de Formulierenbrigade West-Friesland.

Hulp bij post en administratie

In de wijkcentra De Cogge, Grote Waal, Kersenboogerd en De Zaagtand zijn wijkinfopunten waar vrijwilligers u graag helpen bij uw post en administratie. Meer informatie op de website van Stichting Netwerk.

Begeleiding bij dagelijkse dingen zoals administratie

Als u door een medische aandoening of beperking niet in staat zelfstandig bent overzicht te houden op uw persoonlijke situatie, is er soms persoonlijke begeleiding mogelijk. Bijvoorbeeld voor hulp bij uw geldzaken en administratie zodat u weer overzicht krijgt van uw rekeningen, contracten en verzekeringen. Meer informatie op de pagina Begeleiding in het dagelijks leven.

Vertel ons wat er niet duidelijk is

Ziet of krijgt u een moeilijke tekst van de gemeente? Laat het gerust weten. Dat helpt ons de informatie te verbeteren. Geef in de tekst aan wat u moeilijk vindt en stuur deze door naar duidelijketaal@hoorn.nl.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.