Hulp bij taal en computer

Vindt u het moeilijk om de informatie van de gemeente te begrijpen? Is het daardoor lastig om uw zaken met de gemeente te regelen? Dan kunt u daar gratis hulp bij krijgen.

Hulp bij formulieren en brieven van de gemeente

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen en geven u uitleg bij het invullen van formulieren, op papier en op de computer. Ze kunnen ingewikkelde brieven of e-mails uitleggen. 

Wanneer kan ik langskomen?

Het inloopspreekuur is iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Centrale Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat 8. 
Het inloopspreekuur is iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in het Biebpunt in Wijkcentrum de Grote Waal, Grote Beer 3A. Kijk voor meer informatie op de website van de Formulierenbrigade West-Friesland.

Hulp bij post en administratie

In de wijkcentra De Cogge, Grote Waal, Kersenboogerd en De Zaagtand zijn wijkinfopunten waar vrijwilligers u graag helpen bij uw post en administratie. Meer informatie op de website van Stichting Netwerk.

Begeleiding bij dagelijkse dingen zoals administratie

Als u door een medische aandoening of beperking niet in staat zelfstandig bent overzicht te houden op uw persoonlijke situatie, is er soms persoonlijke begeleiding mogelijk. Bijvoorbeeld voor hulp bij uw geldzaken en administratie zodat u weer overzicht krijgt van uw rekeningen, contracten en verzekeringen. Meer informatie op de pagina Begeleiding in het dagelijks leven.

Hulp bij gebruik computer of digitale overheid

Via intenet kunt u veel dingen regelen met de overheid. Denk onder meer aan:

  • belastingen en toeslagen;
  • het regelen van zorg;
  • verlengen van een rijbewijs;
  • het aanvragen van AOW.

Kunt u hierbij hulp gebruiken? Of weet u iemand wie deze hulp nodig heeft? Kom dan langs in de bibliotheek Hoorn bij het Informatiepunt Digitale Overheid. U krijgt er hulp en belangrijke informatie. Heeft u vragen over bijvoorbeeld het gebruik van uw laptop, tablet of telefoon? Neem deze dan mee als dat mogelijk is. De hulp die u krijgt is gratis. U hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek. 

Vertel ons wat er niet duidelijk is

Ziet of krijgt u een moeilijke tekst van de gemeente? Laat het gerust weten. Dat helpt ons de informatie te verbeteren. Geef in de tekst aan wat u moeilijk vindt en stuur deze door naar communicatie@hoorn.nl.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.