Hulp bij teksten

Vindt u het moeilijk om de informatie van de gemeente te begrijpen? Is het daardoor lastig om uw zaken met de gemeente te regelen? Dan kunt u daar gratis hulp bij krijgen.

Hulp bij formulieren en brieven van de gemeente

De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen en geven u uitleg bij het invullen van formulieren, op papier en op de computer. Ze kunnen ingewikkelde brieven of e-mails uitleggen. Inwoners die een online afspraak willen maken voor hun boostervaccinatie kunnen ook bij de Formulierenbrigade terecht.

Wanneer kan ik langskomen?

Het inloopspreekuur is iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Centrale Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat 8. 
Het inloopspreekuur is iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in het Biebpunt in Wijkcentrum de Grote Waal, Grote Beer 3A. Kijk voor meer informatie op de website van de Formulierenbrigade West-Friesland.

Hulp bij post en administratie

In de wijkcentra De Cogge, Grote Waal, Kersenboogerd en De Zaagtand zijn wijkinfopunten waar vrijwilligers u graag helpen bij uw post en administratie. Meer informatie op de website van Stichting Netwerk.

Begeleiding bij dagelijkse dingen zoals administratie

Als u door een medische aandoening of beperking niet in staat zelfstandig bent overzicht te houden op uw persoonlijke situatie, is er soms persoonlijke begeleiding mogelijk. Bijvoorbeeld voor hulp bij uw geldzaken en administratie zodat u weer overzicht krijgt van uw rekeningen, contracten en verzekeringen. Meer informatie op de pagina Begeleiding in het dagelijks leven.

Vertel ons wat er niet duidelijk is

Ziet of krijgt u een moeilijke tekst van de gemeente? Laat het gerust weten. Dat helpt ons de informatie te verbeteren. Geef in de tekst aan wat u moeilijk vindt en stuur deze door naar duidelijketaal@hoorn.nl.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.