Kansen voor de Kersenboogerd

Vanwege het coronavirus is het Wijklab gesloten. Het stadhuis is open voor uw meldingen en afspraken.  

Uw initiatieven voor het programma Kansen voor de Kersenboogerd kunt u naar ons e-mailen via kersenboogerd@hoorn.nl. Meldingen voor Intermaris kunt u sturen naar info@intermaris.nl.

Het is belangrijk dat iedereen zonder problemen fijn en veilig kan wonen, werken en leven in alle wijken in Hoorn. In de Kersenboogerd zijn nog kansen om de wijk te verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en zwerfafval. Of het vergroten van het aantal werkende inwoners.

Kansen en aandachtspunten

Maar welke kansen en aandachtspunten vinden de betrokkenen van de Kersenboogerd het belangrijkst? Samen met inwoners, Intermaris en Stichting Netwerk, werkt de gemeente aan een leefbare en veilige Kersenboogerd. 

Toekomstvisie van gemeente en Intermaris op het centrumgebied

Gemeente Hoorn en Intermaris gaan samen aan de slag in het centrumgebied van de Kersenboogerd. Dinsdag 10 december 2019 heeft de gemeenteraad de gezamenlijke toekomstvisie vastgesteld. Hiermee stellen de gemeenteraad, het gemeentebestuur en Intermaris nadrukkelijk vast om samen extra aandacht te geven aan het centrumgebied van de wijk. De volgende stap voor de gemeente is het uitvoeringsprogramma.

Lees de gezamenlijke toekomstvisie op het centrumgebied in het speciale bestand (Hoorn Kersenboogerd Toekomstvisie (pdf, 17MB).

Laatste nieuws

Terugblik bijeenkomst Duurzame kansen voor de Kersenboogerd

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws in uw wijk? Meldt u zich dan aan voor de e-mailnieuwsbrief. 

Aanmelden nieuwsbrief

Het Wijklab is tijdelijk gesloten

Het is vanwege het coronavirus op dit moment niet mogelijk om het Wijklab aan het Aagje Dekenplein te bezoeken. Heeft u zelf ideeën voor de wijk? Of heeft u vragen en wilt u met de gemeente in gesprek? Mail dan naar kersenboogerd@hoorn.nl.

Initiatieven uit de wijk

Kunstroute Kersenboogerd

Kunstenaars en creatievelingen zetten de deuren open om inwoners van de Kersenboogerd te laten genieten van hun werk. Meer over dit initiatief vindt u op de website Voor een mooie stad.

Openingstijden en spreekuren

Programmateam Kansen voor de Kersenboogerd
Maandag t/m donderdag van 12.00 – 16.00 uur

Intermaris
Dinsdag van 13.00 - 16.00 uur

Handhaving
Oneven weken: woensdag van 13.30 - 15.00 uur
Even weken: vrijdag van 19.00 – 20.00 uur

1.Hoorn
Donderdag van 13.00 - 15.00 uur

Vragen? 
Kunt u niet naar een spreekuur en/of heeft u nog vragen? Mail dan naar kersenboogerd@hoorn.nl.

Melding maken

Is er een lantaarnpaal of stoeptegel kapot in uw buurt? Of heeft u last van bijvoorbeeld geparkeerde auto's, niet goed gesnoeide bomen of struiken, honden, fietsen of hangjongeren? Maak dan een melding bij de gemeente. De gemeente gaat dan zo snel mogelijk met uw melding aan de slag. Bij spoedzaken buiten kantooruren belt u met de politie via 0900 8844.

Melding bij gemeente

Overlast van huisvuil, oud papier of ongedierte geeft u door aan HVC.

Melding bij HVC

Overlast van stank of geluidsoverlast van een bedrijf geeft u door aan de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN). 

Melding bij de OD NHN