Kansen voor de Kersenboogerd

Het is belangrijk dat iedereen zonder problemen fijn en veilig kan wonen, werken en leven in alle wijken in Hoorn. Helaas geldt dat nog niet voor iedereen in de Kersenboogerd. Daar zijn volop kansen om de wijk te verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en zwerfafval. Of het vergroten van het aantal werkende inwoners. Maar welke kansen en aandachtspunten vinden de betrokkenen van de Kersenboogerd het belangrijkst? De gemeente hoort het graag van u!

Plan Kansen voor de Kersenboogerd goedgekeurd

Er wordt gestart met de uitvoering van het programmaplan Kansen voor de Kersenboogerd. De raad wil graag aan de slag in de wijk en heeft dinsdag 18 december 2018 groen licht gegeven om de plannen uit te voeren. De plannen voor de aanpak in de Kersenboogerd zijn op basis van alle gesprekken met bewoners en andere betrokkenen in de wijk geformuleerd.

Belangrijke onderwerpen

Belangrijke onderwerpen zijn: sociaal, overlast/veiligheid/handhaving en wonen. We gaan voor een gezonde leefomgeving zodat iedereen in de wijk fijn en veilig kan wonen, werken en leven. Zowel het sociale als het fysieke aspect komen daarbij aan de orde.

Volledig programma

Samen met Intermaris wordt gekeken hoe en waar je de wijk kunt verbouwen en verbeteren zodat er een veiliger gevoel in het gebied ontstaat. Met Stichting Netwerk willen we de eenzaamheid en armoede in de wijk aanpakken. U kunt het Programmaplan Kansen voor de Kersenboogerd (pdf, 2,6 MB) op de website van de gemeenteraad lezen.

Programmateam aanwezig in Wijklab

Het programmateam Kansen voor de Kersenboogerd is in 2019 nog zichtbaarder. We gaan graag met u in gesprek over kansen die u ziet voor de wijk. Hiervoor kunnen inwoners sinds januari 2019 terecht in het Wijklab Kersenboogerd. Het programmateam is er elke maandag tot en met donderdag van 12.00 -16.00 uur aanwezig. Het Wijklab is gevestigd aan het Aagje Dekenplein, in het pand waar voorheen de bloemenwinkel zat.

Het programmateam: Birgit Ellens (programmamanager), Yvonne Gooyers (programma-assistent) en Roos Langendijk (projectmanager Sociale kansen voor het centrumgebied). Niet op de foto: Frans van Barneveld (wijkcoördinator).

Wilt u op de hoogte blijven van zaken die in de Kersenboogerd spelen?

Meldt u zich dan aan voor de e-mailnieuwsbrief. Deze verschijnt meerdere keren per jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail dan naar kersenboogerd@hoorn.nl

NS-station Kersenboogerd