Kansen voor de Kersenboogerd

Het is belangrijk dat iedereen zonder problemen fijn en veilig kan wonen, werken en leven in alle wijken in Hoorn. Helaas geldt dat nog niet voor iedereen in de Kersenboogerd. Daar zijn volop kansen om de wijk te verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en zwerfafval. Of het vergroten van het aantal werkende inwoners. Maar welke kansen en aandachtspunten vinden de betrokkenen van de Kersenboogerd het belangrijkst? De gemeente hoort het graag van u!

Nieuws uit de Kersenboogerd

In het Wijknieuws van juli 2018, leest u het laatste nieuws over het project 'Kansen voor de Kersenboogerd.'

Wilt u op de hoogte blijven van zaken die in de Kersenboogerd spelen? Meldt u zich dan aan voor de e-mailnieuwsbrief. Deze verschijnt meerdere keren per jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Wijk Kersenboogerd

Wat gaat er goed en wat kan er beter?

De Kersenboogerd is een wijk met veel groen, ruimte, voorzieningen als een station, een winkelcentrum, bibliotheek en een wijkcentrum. Naast de maar liefst 22.000 inwoners, vertegenwoordigt de wijk ook veel ondernemers, scholen, stichtingen en andere betrokkenen. Zij weten wat er speelt in de wijk. Wat gaat er goed en waar willen inwoners en betrokkenen aandacht voor? Dat is wat de gemeente wil inventariseren met het project 'Kansen voor de Kersenboogerd'.

Verbeterpunten

Het belangrijkste doel van het project ‘Kansen voor de Kersenboogerd’ is dat de leefbaarheid en sociale samenhang in delen van de wijk verbetert. Denk daarbij aan zorg, ouderen, eenzaamheid, jeugd, scholen en sport. Daarnaast kijkt de gemeente samen met betrokken organisaties ook naar bijvoorbeeld werkgelegenheid, winkels en voorzieningen.

NS-station Kersenboogerd

Denk mee!

We willen problemen aanpakken waar inwoners, ondernemers, scholen, stichtingen en andere betrokkenen behoefte aan hebben. Daarom zijn er in november inloopavonden georganiseerd. Met de opmerkingen van alle aanwezigen gaat de projectgroep een overzicht maken van de kansen en problemen in de wijk. Daarna maken we in de tweede helft van 2018 een plan met concrete projecten en activiteiten. Deze projecten en plannen pakken we zoveel mogelijk samen met de bewoners en overige betrokken op.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail dan naar kersenboogerd@hoorn.nl

Cruijff Court Kersenboogerd