Kansen voor de Kersenboogerd

Het is belangrijk dat iedereen zonder problemen fijn en veilig kan wonen, werken en leven in alle wijken in Hoorn. Helaas geldt dat nog niet voor iedereen in de Kersenboogerd. Daar zijn volop kansen om de wijk te verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en zwerfafval. Of het vergroten van het aantal werkende inwoners. Maar welke kansen en aandachtspunten vinden de betrokkenen van de Kersenboogerd het belangrijkst? De gemeente hoort het graag van u!

Plan Kansen voor de Kersenboogerd bekend

De plannen voor de aanpak in de Kersenboogerd zijn op basis van alle gesprekken met bewoners en andere betrokkenen in de wijk geformuleerd. De raad beslist op 18 december 2018 of er met de uitvoering van het programmaplan kan worden gestart. Belangrijke onderwerpen zijn: sociaal, overlast/veiligheid/handhaving en wonen. We gaan voor een gezonde leefomgeving zodat iedereen in de wijk fijn en veilig kan wonen, werken en leven. Zowel het sociale als het fysieke aspect komen daarbij aan de orde. Samen met Intermaris wordt gekeken hoe en waar je de wijk kunt verbouwen en verbeteren zodat er een veiliger gevoel in het gebied ontstaat. Met Stichting Netwerk willen we de eenzaamheid en armoede in de wijk aanpakken. Het programmateam Kansen voor de Kersenboogerd is in 2019 nog zichtbaarder. Zij krijgen een plek in de voormalige bloemenwinkel in het winkelcentrum. Zo komen ze graag met u in gesprek over kansen die u ziet voor de wijk.

Meer over het plan, kunt u lezen via de website van de Gemeenteraad bij de commissie van 27 november 2018. 

Wijklab

Het programmateam Kansen voor de Kersenboogerd is in 2019 nog zichtbaarder. Zij krijgen een plek in de voormalige bloemenwinkel in het winkelcentrum. Zo komen ze graag met u in gesprek over kansen die u ziet voor de wijk.

Het programmateam: Birgit Ellens (programmamanager), Yvonne Gooyers (programmaassitent) en Roos Langendijk (projectmanager Sociale kansen voor het centrumgebied) niet op de foto Frans van Barneveld (wijkcoördinator).

Wilt u op de hoogte blijven van zaken die in de Kersenboogerd spelen?

Meldt u zich dan aan voor de e-mailnieuwsbrief. Deze verschijnt meerdere keren per jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Wat gaat er goed en wat kan er beter?

De Kersenboogerd is een wijk met veel groen, ruimte, voorzieningen als een station, een winkelcentrum, bibliotheek en een wijkcentrum. Naast de maar liefst 22.000 inwoners, vertegenwoordigt de wijk ook veel ondernemers, scholen, stichtingen en andere betrokkenen. Zij weten wat er speelt in de wijk. Wat gaat er goed en waar willen inwoners en betrokkenen aandacht voor? Dat is wat de gemeente wil inventariseren met het project 'Kansen voor de Kersenboogerd'.

Verbeterpunten

Het belangrijkste doel van het project ‘Kansen voor de Kersenboogerd’ is dat de leefbaarheid en sociale samenhang in delen van de wijk verbetert. Denk daarbij aan zorg, ouderen, eenzaamheid, jeugd, scholen en sport. Daarnaast kijkt de gemeente samen met betrokken organisaties ook naar bijvoorbeeld werkgelegenheid, winkels en voorzieningen.

NS-station Kersenboogerd

Denk mee!

We willen problemen aanpakken waar inwoners, ondernemers, scholen, stichtingen en andere betrokkenen behoefte aan hebben. Daarom heeft de gemeente een programmaplan geschreven met elf thema’s. De drie belangrijkste pijlers zijn Sociaal, Overlast/Veiligheid/Handhaving en Wonen. Het programmateam hoort graag van u welke kansen u ziet voor de wijk. Vanaf januari 2019 hopen wij u te mogen begroeten in het WijkLab dat is gevestigd in het winkelcentrum.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail dan naar kersenboogerd@hoorn.nl