Mantelzorgwaardering

Inwoners van Hoorn die mantelzorg krijgen, kunnen een waardering ter waarde van € 100 aanvragen voor hun mantelzorger. Zij mogen kiezen uit verschillende cadeaus, bijvoorbeeld een uitje of cadeaubonnen.

Aanvragen mantelzorgwaardering

Omring regelt de waardering namens de gemeente. Zij nemen contact op met de aangemelde mantelzorgers. Na 1 april wordt de waardering uitbetaald.

Aanvragen

Meer informatie

Voor meer informatie over de waardering voor mantelzorgers kunt u terecht bij Omring via 088 20 68 910 of welverdiend@omring.nl.

Voorwaarden

Voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering gelden de onderstaande voorwaarden:

  • De zorgvrager woont in Hoorn. De mantelzorger zelf mag ook buiten de gemeente Hoorn wonen. 
  • De mantelzorger verzorgt minimaal 8 uur per week, gedurende minimaal 3 maanden per jaar.
  • De mantelzorger begeleidt of verzorgt de ander intensief. De waardering is niet bedoeld voor iemand die huishoudelijke klusjes doet.

Vraag en antwoord

1. Ik woon niet in Hoorn, maar degene die ik verzorg wel. Kan ik de waardering aanvragen?

Ja. De mantelzorgwaardering is voor alle mensen die aan inwoners van de gemeente Hoorn mantelzorg verlenen. De mantelzorger zelf mag dus ook buiten de gemeente Hoorn wonen.

2. Kan ik de waardering ter waarde van € 100 ook contant krijgen?

Nee. Mantelzorgers kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden. Dit varieert van een gezellig uitje tot een cadeaubon bij supermarkt Deen.

3. Waarom neemt Omring contact op met alle aangemelde mantelzorgers?

We vinden het directe contact met mantelzorgers belangrijk. Daarmee krijgen we een goed beeld van wat er nodig is om mantelzorgers te kunnen ondersteunen. Omring regelt de mantelzorgwaardering in opdracht van de gemeente.