Vluchtelingenhulp Oekraïne

Wilt u vluchtelingen opvangen? Vul dan het aanmeldformulier in en de gemeente neemt contact met u op. Op de website van de Rijksoverheid staat belangrijke informatie over het opvangen van vluchtelingen. Vangt u al vluchtelingen op? Geef dit dan door aan de gemeente via oekraine@hoorn.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, adres, het aantal personen dat bij u verblijft en de beschikbare periode. 

Inschrijven bij gemeente

Maak als gastgezin een afspraak voor het inschrijven van vluchtelingen op uw adres. 

Afspraak maken  

Meenemen naar de afspraak

  • Alle Oekraïense paspoorten, identiteitskaarten en/of akten.
  • Alle personen die ingeschreven moeten worden. Kinderen dus ook. 
  • Het ingevulde formulier Toestemming geven inschrijven op adres (pdf 629 kb). Dit formulier moet zijn ingevuld door de hoofdbewoner. 

Kinderen zonder documenten worden ook ingeschreven als één van de ouders zich kan identificeren.

Helpen als vrijwilliger, een actie starten of geld geven aan het goede doel

Wilt u als vrijwilliger helpen in Hoorn? Dan kunt u zich aanmelden via de website van het Vrijwilligerspunt. Wilt u een actie starten? Nee hiervoor contact op met de gemeente via oekraine@hoorn.nl. Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555. Spullen doneren kan via het platform van VluchtelingenWerk Nederland

Alle belangrijke informatie over Aankomst, registratie en verblijf vindt u op de pagina van de Rijksoverheid. Wilt u vluchtelingen opvangen? Vul dan het aanmeldformulier in en de gemeente neemt contact met u op. Maak als gastgezin een afspraak voor het inschrijven van vluchtelingen op uw adres. 

Leefgeld aanvragen

Vluchtelingen krijgen in Hoorn per maand leefgeld. Leefgeld vraagt u aan voor 3 maanden. Blijven de vluchtelingen langer? Vraag dan op tijd opnieuw het leefgeld aan.

De bedragen zijn als volgt.   

  • Het leefgeld voor een vluchteling in een gemeentelijke opvanglocatie bedraagt € 260 per maand.
  • Het leefgeld voor een vluchteling bij een gastgezin bedraagt € 475 per maand en voor een kind in een gastgezin € 315 per maand.

Voor het aanvragen van leefgeld moet u een afspraak maken. Maak deze afspraak met de gegevens van de vluchteling. Gezinnen kunnen samen naar de afspraak komen. Maak voor alleenstaanden een eigen afspraak.

Afspraak maken 

Alle belangrijke informatie over zorg en gezondheid vindt u op de pagina van de Rijksoverheid.

Alle belangrijke informatie over werk en inkomen vindt u op de pagina van de Rijksoverheid.

Alle belangrijke informatie over onderwijs vindt u op de pagina van de Rijksoverheid

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.