Vluchtelingenhulp Oekraïne

Wilt u vluchtelingen opvangen? Vul dan het aanmeldformulier in en de gemeente neemt contact met u op. Op de website van de Rijksoverheid staat belangrijke informatie over het opvangen van vluchtelingen. Vangt u al vluchtelingen op? Geef dit dan door aan de gemeente via oekraine@hoorn.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, adres, het aantal personen dat bij u verblijft en de beschikbare periode. 

Inschrijven bij gemeente

Maak als gastgezin een afspraak voor het inschrijven van vluchtelingen op uw adres. 

Afspraak maken  

Meenemen naar de afspraak

  • Alle Oekraïense paspoorten, identiteitskaarten en/of akten.
  • Alle personen die ingeschreven moeten worden. Kinderen dus ook. 
  • Het ingevulde formulier Toestemming geven inschrijven op adres (pdf 629 kb). Dit formulier moet zijn ingevuld door de hoofdbewoner. 

Kinderen zonder documenten worden ook ingeschreven als één van de ouders zich kan identificeren.

Helpen als vrijwilliger, een actie starten of geld geven aan het goede doel

Wilt u als vrijwilliger helpen in Hoorn? Dan kunt u zich aanmelden via de website van het Vrijwilligerspunt. Wilt u een actie starten? Nee hiervoor contact op met de gemeente via oekraine@hoorn.nl. Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555. Spullen doneren kan via het platform van VluchtelingenWerk Nederland

Alle belangrijke informatie over Aankomst, registratie en verblijf vindt u op de pagina van de Rijksoverheid. Voor hulp bij het indienen van een (vervolg) aanvraag leefgeld kunt u terecht bij de locatieleiding van Koopvaarder 1 (Elena Abasi) en Verlengde Lageweg 19 (Nadia Nessar). U kunt hier ook andere vragen stellen. 

Alle belangrijke informatie over zorg en gezondheid vindt u op de pagina van de Rijksoverheid.

Alle belangrijke informatie over werk en inkomen vindt u op de pagina van de Rijksoverheid.

Alle belangrijke informatie over onderwijs vindt u op de pagina van de Rijksoverheid

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.