Ontheffing touringcarverbod

Touringcars mogen niet de binnenstad inrijden. U kunt met eHerkenning voor € 13,60 ontheffing aanvragen als u mensen vervoert van en naar sociaal-culturele instellingen. Dit geldt voor busvervoer naar:

  • musea
  • Cinema Oostereiland
  • zorginstellingen. 

Het is dan mogelijk om uit te stappen op het Visserseiland of het Achterom (ter hoogte van het Westfries Museum).

Ontheffing aanvragen

U moet de ontheffing zichtbaar achter het voorraam van uw touringcar bevestigen.

Lang parkeren bus

  • Op het Visserseiland mag u met een touringcar mét ontheffing maximaal 15 minuten parkeren om passagiers in en uit te laten stappen. 
  • Staat er al een touringcar op de parkeerplaats? Dan moet u parkeren op het Pelmolenpad of Transferium.

Hoe lang moet ik wachten

Voor een ontheffing op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag, moet u de aanvraag minimaal 2 dagen van tevoren doen. Voor een ontheffing op zondag of maandag moet u de aanvraag minimaal 4 dagen van tevoren doen. Als u deze termijn niet haalt, kunt u telefonisch contact met de gemeente opnemen.

Heeft u geen eHerkenning? Dan kunt ook ontheffing aanvragen tijdens een afspraak op het stadhuis.

Afspraak maken

Lange tijd parkeren is mogelijk aan de rand van de binnenstad. Dit kan op het Transferium (Van Dedemstraat 9) en aan het Pelmolenpad (Pelmolenpad 2B). Touringcars die voor passagiers van de riviercruiseschepen komen, kunnen parkeren op de Nieuwe Wal.

Het gebied centrum wordt op de parkeerkaart weergegeven als binnenstad. Hier mogen touringcars zonder ontheffing niet binnenrijden.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.