Parkeeroverlast

Zorgt een geparkeerde auto of ander voertuig voor overlast of een gevaarlijke situatie? Staat er bijvoorbeeld een niet gebruikte fiets in de weg? Maak dan een melding bij de gemeente. Dit kan als een auto bijvoorbeeld buiten het parkeervak, op de stoep of midden op straat staat. 

Parkeeroverlast melden

Gevaar en gemeente niet bereikbaar?

Is er sprake van een gevaarlijke situatie en is de gemeente niet bereikbaar? Bel dan met de politie via nummer 0900 8844. Bel bij levensgevaar 112. 

Een caravan, camper of aanhanger, mag niet langer dan drie dagen achter elkaar op de openbare weg staan. Ook mag de caravan, camper of aanhanger niet hinderlijk of gevaarlijk voor het overige verkeer geparkeerd staan. Is er sprake van overlast? Meld dit voertuig dan bij de gemeente. Geef ook de locatie en het kenteken door. 

Bedrijfsauto's zijn niet altijd herkenbaar. Daarom wordt er gekeken naar de afmetingen. Gaat het om een voertuig langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter? Dan mag dit voertuig tussen 18.00 en 08:00 uur niet in de bebouwde kom staan. Dit mag alleen op een aangewezen plaats. Ziet u een voertuig waar dat niet is toegestaan? Meld dit voertuig bij de gemeente.

Autowrakken of auto's voor langere tijd op dezelfde plek

Staat een auto al langere tijd op dezelfde plek en zijn er zichtbare problemen zoals een lekke band? Meld dit voertuig bij de gemeente. Geef de locatie en het kenteken door. De gemeente gaat op zoek naar de eigenaar of laat het voertuig verwijderen.

Staan er in uw straat of wijk zo veel geparkeerde auto's dat u uw eigen auto niet meer kwijt kunt? Dan kunt u de gemeente vragen om vergunning parkeren in te voeren. De gemeente bekijkt de situatie en welke mogelijkheden er zijn. Deze vraag stelt u via onderstaande knop. 

Vraag stellen vergunningparkeren 

1. Wat gebeurt er met mijn melding?

Na uw melding nemen toezichthouders van de gemeente uw melding mee tijdens hun ronde door de wijk. Bestuurders van een foutgeparkeerd motorvoertuig kunnen een bekeuring krijgen. 

2. Hoe wordt er gecontroleerd op betaald parkeren en vergunningparkeren? 

De scanauto en de parkeercontroleurs controleren de locaties van betaald parkeren en voor vergunninghouders. 

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.