Parkeeroverlast

Hebt u last van foutgeparkeerde auto’s? Denk aan parkeren buiten het parkeervak, op de stoep of midden op straat. Dit kan voor gevaarlijke situaties of overlast zorgen. U kunt deze overlast melden bij de gemeente. Geef bij uw melding ook het kenteken van de foutgeparkeerde auto door. U kunt ook melding maken van overlast door verkeerd geparkeerde fietsen. 

Parkeeroverlast melden

Melden buiten kantoortijden of gevaar

Buiten kantoortijden kunt u in het geval van een gevaarlijke situatie door een fout geparkeerde auto bellen met de politie via nummer 0900 8844. Bel bij acuut (levens)gevaar 112. Doe dit alleen als er direct actie ondernomen moet worden door bijvoorbeeld de politie, ambulance of brandweer.

Te weinig parkeerplaatsen

Staan er in uw straat of wijk zo veel geparkeerde auto's dat u uw eigen auto niet meer kwijt kunt? Dan kunt u de gemeente vragen om vergunning parkeren in te voeren. De gemeente bekijkt de situatie en welke mogelijkheden er zijn. Deze vraag stelt u via onderstaande knop. 

Vraag stellen vergunningparkeren

Overlast van aanhangers, campers en caravans

Een recreatievoertuig, zoals een caravan, camper of aanhanger, mag niet langer dan drie dagen op de openbare weg staan. Ook mag de caravan, camper of aanhanger niet hinderlijk of gevaarlijk voor het overige verkeer geparkeerd staan. Dit is parkeeroverlast en kunt u melden bij de gemeente. Geef ook hierbij het kenteken door van het voertuig. De eigenaar kan een boete krijgen.

Overlast van autowrakken

Staat een auto al langere tijd op dezelfde plek en zijn er zichtbare gebreken, zoals een lekke band? Meld dit voertuig bij de gemeente. Geef de locatie en het kenteken door. De gemeente gaat op zoek naar de eigenaar of laat het voertuig verwijderen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.