Parkeervergunning wijzigen of opzeggen

Als u een nieuwe auto koopt of least, moet u uw parkeervergunning overschrijven op het nieuwe kenteken. Ook als u ontheffing heeft. Dit kost € 12,68. U kunt uw parkeervergunning online wijzigen met DigiD. U kunt een wijziging maximaal een week van te voren doorgeven. Het is niet mogelijk om uw wijziging in te laten gaan op zaterdag of zondag.

Online kenteken wijzigen  

Let op: Gaat het om een vergunning in een bewonersgebied? Dan moet het voertuig op naam van de aanvrager staan. Anders moet u een bewijs uploaden. Bijvoorbeeld een leasecontract, of een werkgeversverklaring als het leasecontract niet op naam staat.

Tijdelijk een ander kenteken

Heeft u van de garage tijdelijk een andere auto gekregen? Geef dit dan door aan de gemeente. Het tijdelijk wijzigen van het kenteken is gratis. Nadat de wijziging is verwerkt, kunt u gewoon uw huidige vergunning gebruiken. De wijziging is digitaal verwerkt en komt naar voren bij het scannen van de vergunning.

Tijdelijk kenteken doorgeven

Parkeervergunning opzeggen

U zegt uw vergunning op door hem in te leveren bij de servicebalie in het stadhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U kunt de vergunning ook per post opsturen. Is de vergunning nog geldig? Dan krijgt u geld terug over het aantal volle maanden dat de vergunning nog geldig is. Bij een ontheffing krijgt u geen geld terug.

Wat moet ik doen als ik mijn parkeervergunning kwijt ben? 

U kunt gratis een vervangende parkeervergunning ophalen. Dit kan alleen na het maken van een afspraak.

Voor het wijzigen van uw vergunning in het stadhuis, maakt u een afspraak. U neemt de volgende spullen mee:

  • uw kentekenbewijs
  • uw legitimatie
  • uw oude vergunning

Iemand anders mag voor u de wijziging doorgeven. Hij of zij moet wel uw kentekenbewijs en legitimatie meenemen en uw oude vergunning inleveren.

Afspraak maken

Heeft u uw parkeervergunning online gewijzigd? Dan mag u uw oude vergunning weggooien na ontvangst van de nieuwe vergunning.  

Wijzigt u uw parkeervergunning in het stadhuis? Dan kunt u daar uw oude vergunning inleveren.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.