Parkeervergunning wijzigen

Heeft u een andere auto? En heeft u een parkeervergunning of ontheffing? Dan moet u het kenteken wijzigen. Dit kan online met DigiD. Het wijzigen kost € 13,60. De wijziging gaat meteen in.

Nieuw kenteken doorgeven

Geef het nieuwe kenteken door via onderstaande knop.

Nieuw kenteken doorgeven

Gaat het om een bewonersvergunning?

Dan moet het voertuig op naam van de aanvrager staan. Als dit niet zo is moet u het leasecontract of een brief van uw werkgever dat u gebruik maakt van deze auto uploaden. U kunt de wijziging wel in het weekend doorgeven, echter de wijziging kan pas na het weekend ingaan. De bijlage moet handmatig worden gecontroleerd.

Komt de auto op naam van uw partner en staat de vergunning op uw naam? Neem dan contact op.

Heeft u tijdelijk een andere auto?

Geef het kenteken dan door via onderstaande knop. Per keer geldt het tijdelijke kenteken maximaal 7 dagen. U mag maximaal 5 keer per jaar een tijdelijk kenteken doorgeven. Het doorgeven van een tijdelijk kenteken is gratis.

Tijdelijk kenteken doorgeven

Ik ga verhuizen hoe werkt dat?

Verhuist u naar een andere plaats of een gebied in Hoorn dat geen vergunninggebied is? Dan wordt de vergunning automatisch ongeldig. U krijgt het bedrag terug voor de resterende periode dat uw vergunning nog geldig is. Als u naar een ander vergunninggebied verhuist, kunt u een nieuwe vergunning aanvragen.

Wij gaan samenwonen en hebben allebei een vergunning voor het centrum, hoe werkt dat?

Dan komt één van de twee vergunningen te vervallen. De gemeente neem dat contact met u op.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.