Parkeervergunning wijzigen of opzeggen

Als u een nieuwe auto koopt, moet u uw parkeervergunning overschrijven op het nieuwe kenteken. Dit moet ook als u ontheffing heeft. Een parkeervergunning overschrijven op een ander kenteken kost € 12,47. Heeft u van de garage tijdelijk een andere auto gekregen? Geef dan het tijdelijke kenteken door aan de gemeente. U kunt dan gewoon uw vergunning blijven gebruiken.

Parkeervergunning wijzigen

Voor het wijzigen van uw vergunning, maakt u een afspraak. U neemt de volgende spullen mee:

  • uw kentekenbewijs
  • uw legitimatie
  • uw oude vergunning

Iemand anders mag voor u de wijziging doorgeven. Hij of zij moet wel uw kentekenbewijs en legitimatie meenemen en uw oude vergunning inleveren.

Afspraak maken

Tijdelijk een ander kenteken

Heeft u van de garage tijdelijk een andere auto gekregen? Geef dit dan door aan de gemeente. Het tijdelijk wijzigen van het kenteken is gratis. Nadat de wijziging is verwerkt kunt u gewoon uw huidige vergunning gebruiken. De wijziging is digitaal verwerkt en komt naar voren bij het scannen van de vergunning.

Tijdelijk kenteken doorgeven

Parkeervergunning opzeggen

U zegt uw vergunning op door hem in te leveren bij de servicebalie in het stadhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U kunt de vergunning ook per post opsturen. Is de vergunning nog geldig? Dan krijgt u geld terug over het aantal volle maanden dat de vergunning nog geldig is. Bij een ontheffing krijgt u geen geld terug.