Poort van Hoorn

Met het project Poort van Hoorn wordt de bereikbaarheid van het stationsgebied verbeterd. Automobilisten, fietsers, bus- en treinpassagiers en wandelaars zijn straks sneller op het station en ervaren meer reisgemak. Daarnaast gaat de gemeente het stationsgebied verder ontwikkelen als plek om prettig te verblijven en te wonen.

Parkeergarage aan kant van het Transferium

Aan de kant van het Transferium komt een parkeergarage met voorzieningen zoals een supermarkt. Op deze plek komt ook een modern busstation. Aan de stadszijde van het station ontstaat door het verdwijnen van het busstation extra ruimte. Wat er terugkomt op die plek, wordt nog onderzocht.

Het busstation komt op de plaats van het Transferium, met daarnaast een grote parkeergarage.

Woningen op Pelmolenpad

Door de komst van de parkeergarage, zijn er op andere plekken minder parkeerplaatsen nodig. Dit betekent dat er op het Pelmolenpad en de Prismalocatie ruimte ontstaat voor het ontwikkelen van een stadse woonbuurt. Dit is een woonwijk met een stedelijke uitstraling. 

Poort van Hoorn in twee minuten

Wilt u binnen twee minuten de Poort van Hoorn ontdekken? Bekijk dan het filmpje Poort van Hoorn: wat gaat er gebeuren? Op de website www.poortvanhoorn.nl vindt u meer informatie over dit project.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de Poort van Hoorn? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief