Ongediertebestrijding

Heeft u last van ongedierte? Neem dan contact op met HVC via 0800 0700. Na een melding komt HVC binnen 3 werkdagen gratis bij u langs. HVC bestrijdt onder meer wespen, ratten en muizen. Meer informatie vindt u op www.hvcgroep.nl. HVC haalt ook gratis bijenvolken op. U kunt ook een imker bellen om een bijennest weg te halen.

Vraag en antwoord

1. Ik heb last van insecten uit het openbare groen. Kan de gemeente daar iets aan doen?

Nee. Ook HVC bestrijdt geen insecten in het openbare groen. Chemische bestrijding van insecten is slecht voor het milieu en schadelijk voor de volksgezondheid. Biologische bestrijding is te duur en werkt vaak niet goed genoeg. Meestal is de overlast van insecten ook maar voor een korte periode.

2. Hoe voorkom ik een ratten- of muizenplaag?

Ratten en muizen komen af op plekken waar ze gemakkelijk voedsel vinden. Dus hoe schoner u uw omgeving houdt, hoe kleiner de kans op een rattenplaag of muizenplaag is. Gooi daarom geen voedselresten in de openbare ruimte en voer geen vogels.

3. Wie bestrijdt muskusratten in Hoorn?

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Dit doen zij om te voorkomen dat muskusratten dijken en oevers beschadigen. Heeft u een muskusrat gezien? Meld dat dan bij Muskusrattenbeheer via telefoonnummer 030 6345756 of via meldingen@muskusrattenbeheer.nl.