Wijkenlopen

Activiteiten Team Sport afgelast

Alle sociale en sportieve activiteiten van Team Sport van de gemeente Hoorn zijn stopgezet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Meer over de algemene maatregelen die de gemeente heeft genomen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, staat in het nieuwsbericht: Maatregelen gemeente tegen Coronavirus.

Voor de Wijkenlopen betekent dit helaas dat de Wijkenlopen in 2020 niet doorgaan. Ook niet op een later moment. Dat geldt ook voor de training 'Start met Wijkenlopen' We hopen u in 2021 weer te zien tijdens de Wijkenlopen!

Wijkenlopen

Elk jaar vinden in Hoorn de Wijkenlopen plaats. Iedereen kan meedoen; jong en oud. In mei en juni lopen we wekelijks in een andere wijk in Hoorn. In aanloop naar de Wijkenlopen, is er een looptraining: 'Start met Wijkenlopen.'

De Wijkenlopen staan bekend om hun sportieve en recreatieve karakter. De deelnemers zijn van alle leeftijden. De wijkenlopen vinden plaats op acht woensdagavonden en zijn steeds in een andere wijk.

Parcours

Het parcours is 2,5 kilometer. U kunt het parcours 1, 2, 3 of 4 keer lopen, zodat u maximaal 10 kilometer loopt. Team Sport probeert variatie in het parcours aan te brengen.

Kidsloop

Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er de kidsloop van 500 meter. Ook kinderen mogen het parcours maximaal 4 keer lopen. De kidsloop vindt plaats op dezelfde dagen, voorafgaand aan de Wijkenlopen.