Wandelen met 'Hoorn Beweegt'

Samen wandelen is leuk en gezond! Maar het is niet voor iedereen makkelijk om meer te bewegen. Bijvoorbeeld bij lichamelijke problemen. Terwijl bewegen juist vaak wel goed is voor mensen met een chronische ziekte.

Wandelen helpt

De kwaliteit van leven van chronisch zieken verbetert vaak door sport en beweging. Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ helpt chronisch zieken hierbij.

Wandelprogramma 2020

Vanaf half april 2020 wandelen we elke week in vijf verschillende wijken: Blokker, Grote Waal, Hoorn-Noord, Kersenboogerd en Risdam-Zuid. Per wijk zijn er verschillende vaste wandelmomenten, ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds. In de laatste week van september is er een wandelvierdaagse waarbij we drie dagen met alle groepen in Hoorn lopen. En de laatste dag sluiten we feestelijk af met elkaar.

Partners

Meer informatie over het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' staat op de website van de Nationale Diabetes Challenge. In Hoorn is het wandelprogramma niet alleen voor mensen met diabetes, maar voor alle inwoners met een chronische ziekte.

Partners: Bas van de Goor Foundation, 1.Hoorn, Huisartsenpraktijk Grote Waal, Omring,Wilgaerden, Ontmoeten bij Brinkpark, Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn, Sportwandelschool Hoorn en Gezondheidscentrum Risdam.