Wandelen met 'Hoorn Beweegt'

'Hoorn Beweegt' is een wandelprogramma van 20 weken voor iedereen die het lastig vindt om zelf meer te bewegen. Wandelen in groepsverband en onder professionele begeleiding. Want samen bewegen is leuk en gezond. Maar het is niet voor iedereen makkelijk om meer te bewegen. Vanwege lichamelijke problemen of omdat het lastig is om alleen de eerste stap te zetten.

Programma

We wandelen tot en met september 2018 in drie wijken: Grote Waal, Hoorn-Noord en Kersenboogerd. Per wijk zijn er twee vaste wandelmomenten. Zo is er altijd een moment dat het u uitkomt. En in de laatste week van september sluiten we feestelijk af met een wandelvierdaagse.

Waar en wanneer (inclusief zomerrooster)

Per wijk hebben we wekelijks twee wandelmomenten, zodat u zelf kunt kiezen wanneer het u uitkomt. We wandelen elke week in deze wijken op deze tijden:

Grote Waal Maandag 19.30 - 20.30 uur
  Vrijdag 13.30 - 14.30 uur
Hoorn-Noord Dinsdag 19.30 - 20.30 uur
  Donderdag 11.00 - 12.00 uur
Kersenboogerd Dinsdag 10.00 - 11.00 uur
  Woensdag 10.45 - 11.45 uur

Zomerrooster

Van 23 juli tot en met 12 augustus zouden er vanwege de vakantie geen wandellessen zijn. Veel deelnemers willen toch graag wandelen in de zomer. Daarom is er tijdens deze zomerperiode één wandeldocent geregeld voor elke locatie. De wandeldocent loopt op het tempo van de rustigste groep. Als u sneller wilt lopen, loopt u na de start gewoon op uw eigen tempo. Ook zijn er een aantal locaties gesloten in de zomer. We verzamelen dan op een ander punt in de buurt.

Veranderde locaties

Op onderstaande wandelmomenten zijn de verzamellocaties in de zomer veranderd. Staat uw wandelgroep er niet bij? Dan start uw wandelgroep vanaf de locatie die u gewend bent. Zo blijven de locaties en tijden voor de wandelgroepen in Hoorn-Noord hetzelfde in de zomer.

Hoorn Beweegt Grote Waal

Op maandag 13, 20 en 27 augustus is de startlocatie: Tennisvereniging ‘De Hulk’. De tijd van blijft hetzelfde: 19.30 tot 20.30 uur.

Op vrijdag 17, 24 en 31 augustus is de startlocatie: Tennisvereniging ‘De Hulk’. De tijd blijft hetzelfde: 13.30 tot 14.30 uur.

Hoorn Beweegt Kersenboogerd

Op dinsdag 14, 21 en 28 augustus is de startlocatie: de hoofdingang van Woonzorgcentrum Betsy Perk. Aan de kant van het winkelcentrum. De tijd blijft hetzelfde: 10.00 tot 11.00 uur.

Op woensdag 15, 22 en 29 augustus is de startlocatie: de hoofdingang van Woonzorgcentrum Betsy Perk. Aan de kant van het winkelcentrum. De tijd blijft hetzelfde: 10.45 tot 11.45 uur.

Afsluitende wandelvierdaagse

In september vindt de afsluitende wandelvierdaagse plaats voor alle wandelgroepen.

  • Zondag 23 september: we starten om 13.30 uur bij Sportcentrum Hoorn (Holenweg 14a)
  • Maandag 24 september: we starten om 16.00 uur bij Tennisvereniging De Hulk (Dwaalpark)
  • Dinsdag 25 september: we starten om 16.00 uur bij Voetbalvereniging Always Forward (Holenweg 4)
  • Op zaterdag 29 september reizen we met de bus naar de feestelijke afsluiting in Amsterdam. De tijd krijgen deelnemers nog te horen.

Afstanden wandelvierdaagse

We lopen tijdens de wandelvierdaagse per locatie vier afstanden, 5 kilometer, 7,5 kilometer en 10 kilometer. U kunt zelf de afstand kiezen die voor u prettig is. 

Samenwerking met zorgpartners

Het Wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ sluit aan bij de Nationale Diabetes Challenge. In Hoorn willen we het wandelprogramma voor meer inwoners toegankelijk maken, niet alleen voor mensen met diabetes. In het wandelprogramma werken we samen met de Bas van de Goor Foundation, Ketenzorg West-Friesland, Sportwandelschool Hoorn, Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn en Huisartsenpraktijk Grote Waal.

Deelnemers die dat willen kunnen ook meedoen met een onderzoek van de Bas van de Goor Foundation. Zij onderzoeken wat de effecten van het wandelprogramma zijn op de gezondheid. Lees hierover meer informatie op de website van de Nationale Diabetes Challenge.