Wandelen met 'Hoorn Beweegt'

De kwaliteit van leven van chronisch zieken verbetert vaak door sport en beweging. Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ helpt chronisch zieken hierbij.

Vanaf half april wandelen we elke week in vijf verschillende wijken: Blokker, Grote Waal, Hoorn-Noord, Kersenboogerd en Risdam-Zuid. Per wijk zijn er verschillende vaste wandelmomenten, ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds. In de laatste week van september is er een wandelvierdaagse waarbij we drie dagen met alle groepen in Hoorn lopen. En de laatste dag feestelijk afsluiten in Den Haag.

Wat kost het en wat krijgt u daarvoor?

De kosten zijn € 25. U kunt dit ook betalen met de Sport- en Cultuurstrippenkaart van de gemeente Hoorn.

Naast 20 wandeltrainingen krijgt u:

  • informatiebijeenkomsten over voeding, bewegen en leefstijl
  • wandelen onder begeleiding van wandeldocenten en specialisten uit de zorg
  • twee speciale wandelingen ‘Natuur’ en ‘Gouden Eeuw’
  • een sportshirt en een stappenteller om mee te wandelen
  • na iedere training gratis een kop koffie of thee
  • gratis gezamenlijke busreis naar Den Haag

Locaties en loopmomenten

Grote Waal

Kersenboogerd

Risdam-Zuid

Hoorn-Noord

Blokker

Informatieavond

Wilt u meedoen met ‘Hoorn Beweegt’? Kom naar de informatieavond op woensdag 27 maart 2019 om 19.30 uur in het stadhuis. Meld u aan voor deze avond door een e-mail te sturen naar teamsport@hoorn.nl of bel naar 0229 25 22 00.

Partners

Inschrijven voor het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' gaat via de website van de Nationale Diabetes Challenge. In Hoorn is het wandelprogramma niet alleen voor mensen met diabetes, maar voor alle inwoners met een chronische ziekte.

Wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ sluit aan bij de Nationale Diabetes Challenge. Partners: Bas van de Goor Foundation, Ketenzorg West-Friesland, Huisartsenpraktijk Grote Waal, Sportwandelschool Hoorn, Ontmoeten bij Brinkpark, Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn en Gezondheidscentrum Risdam.