Wandelen met 'Hoorn Beweegt'

Alle informatie over het wandelprogramma leest u op de website Hoorn Beweegt. Via deze website kunt u zich ook aanmelden vanaf januari voor het wandelprogramma van 2024.

Wandelen

Samen wandelen is leuk en gezond! Maar het is niet voor iedereen makkelijk om meer te bewegen. Vanwege lichamelijke problemen of omdat het lastig is om alleen de eerste stap te zetten. De kwaliteit van leven van chronisch zieken verbetert vaak door sport en beweging. Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ helpt chronisch zieken hierbij.

Programma

Elk jaar wandelen we vanaf half april wekelijks in zeven wijken: Blokker, Grote Waal, Hoorn-Noord, Kersenboogerd, Risdam-Noord, Risdam-Zuid en Bangert & Oosterpolder. Per wijk zijn er vaste wandelmomenten, ’s ochtends, ‘s middags of ’s avonds. In de laatste week van september is er een wandelvierdaagse waarbij we drie dagen met alle groepen in Hoorn lopen. En de laatste dag sluiten we feestelijk met elkaar af.

Wat kost het en wat krijgt u daarvoor?

De kosten zijn € 25. U kunt dit ook betalen met het Meedoen budget (de Sport- en Cultuurstrippenkaart) van de gemeente Hoorn.

Naast 20 trainingen krijgt u:

  • informatiebijeenkomsten over voeding, bewegen en leefstijl
  • wandelingen onder begeleiding van wandeldocenten en specialisten uit de zorg
  • een speciale natuurwandeling en een historische wandeling
  • een sportshirt en een stempelkaart om uw wandelingen bij te houden
  • na iedere training gratis een kop koffie of thee
  • gratis gezamenlijke reis naar de finaledag.

n Hoorn is het wandelprogramma niet alleen voor mensen met diabetes, maar voor alle inwoners met een chronische ziekte.

Partners: Bas van de Goor Foundation, 1.Hoorn, Huisartsenpraktijk Grote Waal, Huisartsenpraktijk Blokker, Huisartsenpraktijken Velius' Hoed, Huisartsenpraktijk Julianalaan, Huisartsenpraktijk Appelhaven, Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Oost, Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn, Omring, Wilgaerden, Ontmoeten bij Brinkpark, Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Sportwandelschool Hoorn en Gezondheidscentrum Risdam, Diabetes Vereniging Nederland en Hartkliniek.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.