Wandelen met 'Hoorn Beweegt'

Wandelprogramma 2020

Het wandelprogramma Hoorn Beweegt zou in april 2020 starten. Als de situatie het toelaat, starten we met een aangepast programma van 1 september tot en met 14 november 2020. Dit is onder voorbehoud en afhankelijk van de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in die periode.

Aanpassingen wandelprogramma

In plaats van 20 weken, duurt het wandelprogramma nu 10 weken. Van september tot en met 14 november, dat is Wereld Diabetesdag. Ook zijn er 6 startlocaties in plaats van 8. We wandelen in kleinere groepen, houden afstand en wassen regelmatig onze handen.

Extra activiteiten rondom het wandelprogramma, zoals de historische wandeling, de natuurwandeling gaan niet door. Ook extra activiteiten op het gebied van leefstijl gaan niet door. Het wandelprogramma trapt ook niet af met een testdag. Uw niveau wordt door de trainer bepaald bij de eerste trainingsdag.

Kosten

Voor 10 weken wandelen onder professionele begeleiding betaalt u 10 euro (inclusief 1 kopje koffie of thee na de training). Dit kunt u ook met de Sport- en cultuurstrippenkaart van de gemeente betalen.

Aanmelden per locatie

Grote Waal

Kersenboogerd

Voor mensen met een laag wandeltempo, bijvoorbeeld vanwege een wandelstok of een rollator:

Risdam-Zuid

Hoorn-Noord

Blokker

Partners

Meer informatie over het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' staat op de website van de Nationale Diabetes Challenge. In Hoorn is het wandelprogramma niet alleen voor mensen met diabetes, maar voor alle inwoners met een chronische ziekte.

Partners: Bas van de Goor Foundation, 1.Hoorn, Huisartsenpraktijk Grote Waal, Huisartsenpraktijk Blokker, Huisartsenpraktijken Velius' Hoed, Huisartsenpraktijk Julianalaan, Huisartsenpraktijk Appelhaven, Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Oost, Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn, Omring, Wilgaerden, Ontmoeten bij Brinkpark, Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Sportwandelschool Hoorn en Gezondheidscentrum Risdam, Diabetes Vereniging Nederland en Hartkliniek.

Coronamaatregelen activiteiten Team Sport

Alle sociale en sportieve activiteiten van Team Sport van de gemeente Hoorn zijn momenteel stopgezet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Meer over de algemene maatregelen die de gemeente heeft genomen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, staat op de pagina: Maatregelen gemeente tegen Coronavirus.

Bekijk ook de pagina Regels voor het sporten met de geldende regels voor sporten in de buitenlucht voor kinderen, jongeren en volwassenen.