Hangjongeren

Heeft u last van hangjongeren? Geef dit dan online door aan de gemeente. Geef hierbij de locatie en het tijdstip door van de overlast. De gemeente neemt altijd contact met u op na uw melding. 

Gevaar: bel 112

Bel bij acuut (levens)gevaar 112. Doe dit alleen als er direct actie ondernomen moet worden door bijvoorbeeld de politie, ambulance of brandweer.

1. Wat is overlast en wanneer ben je strafbaar?

Overlast is vernieling, geluidsoverlast, troep achterlaten en alcohol- en drugsgebruik op openbare plekken. Iedereen die overlast veroorzaakt is strafbaar en krijgt een boete of HALT straf. De veroorzaker van schade moet deze ook vergoeden.

2. Wat kunt u zelf doen tegen geluidsoverlast van hangjongeren?

Probeer in gesprek te gaan met jongeren. Toon interesse en blijf vriendelijk. Geef de jongeren het gevoel dat ze welkom zijn. Zeg geen dingen als ‘jullie zijn hier niet welkom’, ‘dit mag niet’, ‘jullie begrijpen zelf toch wel dat…’. Jongeren staan niet altijd stil bij wat hun gedrag voor u betekent.

3. Hoe kan ik anoniem een misdaad melden?

Dat kan via Misdaad Anoniem. Misdaad Anoniem is iedere dag bereikbaar via 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Online kunt u een melding maken via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.