Registratie levenloos geborenen

Als uw kind levenloos is geboren, kunt u uw kind laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is. Het maakt ook niet uit hoe lang geleden de geboorte heeft plaatsgevonden.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Hoorn
  • Er moet een akte van geboorte (levenloos) zijn opgemaakt. Weet u niet meer of er bij de geboorte een akte is opgemaakt? Neem dan contact op met de gemeente waar het kind levenloos is geboren.
  • Iedere ouder moet voor zichzelf een verzoek doen. Toestemming van de andere ouder is hierbij niet nodig.

Akte laten opmaken

Heeft u geen akte en is het kind levenloos geboren in de gemeente Hoorn? Dan kunt u de akte laten maken in het stadhuis na het maken van een afspraak. Neem dan een document mee waaruit blijkt dat uw kind levenloos is geboren. Dit kan een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige zijn, maar ook een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis of crematie. U kunt tijdens deze afspraak uw kind ook laten registreren in de BRP.

Mijn kind is niet in de gemeente Hoorn geboren

Is uw kind in een andere gemeente in Nederland geboren? Neem dan contact op met die gemeente. Zodra u de akte hebt, kunt u de registratie in de BRP online aanvragen of een afspraak maken in het stadhuis.

Online registreren of registreren na afspraak in stadhuis

U kunt uw levenloos geboren kind online registreren met DigiD. U kunt ook langskomen in het stadhuis. Hiervoor maakt u online een afspraak. Verstuur de akte van geboorte (levenloos) mee bij de online aanvraag of neem deze mee naar de afspraak. Als u een afspraak maakt, kunt u een akte laten opmaken en meteen daarna uw kind laten registeren in de BRP.

Online registreren Afspraak maken   

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.