Markten in Hoorn

De gemeente organiseert verschillende markten. In verband met het coronavirus, zijn er aangescherpte regels. Markten mogen alleen doorgaan als klanten 1,5 meter afstand kunnen houden. Evenementen zoals de jaarmarkten en speciale woensdagmarkten, zijn in ieder geval tot 1 september verboden.

Weekmarkten

De weekmarkten zijn op:

  • Dinsdag in de Kersenboogerd, op het Betje Wolffplein.
  • Woensdag in de Risdam, bij winkelcentrum de Huesmolen.
  • Zaterdag in de binnenstad.

Ruimere opzet zaterdagmarkt in de binnenstad

Op de zaterdagmarkt in de binnenstad staan zo’n 45 kramen met etenswaren en non-food-kramen (zoals kleding en bloemen). U vindt de kramen verspreid over de Gouw, Gedempte Turfhaven, Dal en het Breed. Er wordt gezorgd voor extra brede looppaden tussen de kramen en de winkels. Bezoekers kunnen zo 1,5 meter afstand houden. Bezoekers wordt gevraagd om op een rustig moment te komen, bijvoorbeeld in de ochtend.

Markt in de Kersenboogerd en Huesmolen

Op de markt in de Kersenboogerd staan 9 marktondernemers. Op de markt bij de Huesmolen staan 8 marktondernemers. De opstelling is aangepast om meer ruimte te creëren tussen de kramen en bezoekers van de markt.

Jaarmarkten

Voor 2020 staat alleen de najaarsmarkt nog gepland. Deze markt vindt onder voorbehoud plaats op de woensdag na de tweede dinsdag in november.