Markten in Hoorn

De gemeente organiseert verschillende markten.

Markt tijdens corona

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus zijn er aangescherpte regels voor de markten. Markten mogen doorgaan, maar mogen alleen bestaan uit kramen met voedselwaren en met 1,5 meter afstand voor en door klanten te waarborgen.

Zaterdagmarkt beperkt tot 16 kramen

De zaterdagmarkt in de binnenstad wordt beperkt door alleen marktkramen met voedsel toe te staan. Er staan dus geen non-food kramen. Dit betekent dat er in plaats van de gebruikelijke 47 kramen maximaal 16 kramen staan. De kramen staan ver uit elkaar en worden verspreid over de Gouw, Gedempte Turfhaven en het Breed. Daarnaast wordt voor extra brede looppaden tussen de kramen en de winkels gezorgd. Op deze manier is er nog meer ruimte tussen en rondom de kramen.

Weekmarkten

De weekmarkten zijn op:

  • Dinsdag in de Kersenboogerd, op het Betje Wolffplein.
  • Woensdag in de Risdam, bij winkelcentrum de Huesmolen.
  • Zaterdag in de binnenstad.

Ook de kleinere markten mogen op dit moment alleen bestaan uit kramen met voedselwaren. Daarom staan er op de markt in de Kersenboogerd 4 kramen. De markt op de Huesmolen heeft 6 kramen. De opstelling is aangepast om meer ruimte te creëren.

Speciale markten

In de zomer worden er speciale woensdagmarkten georganiseerd, zoals de Weversmarkt, Hoorn op hoeven, een openlucht platen- en cdbeurs en een piratendag. Meer informatie over de (doorgang van) toeristische markten vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl.

Jaarmarkten

In de binnenstad zijn de volgende jaarmarkten:

  • De voorjaarsmarkt (in 2020 afgelast in verband met coronavirus)
  • De lappendagmarkt op de derde maandag in augustus (in 2020 afgelast in verband met coronavirus)
  • De najaarsmarkt op de woensdag na de tweede dinsdag in november.